Vasaros sezono atidarymas Šventojoje – su motociklų griausmu

Vos nutilus kurorto šventės „Myliu Palangą“ šurmuliui, jau šį savaitgalį į sezono atidarymo fiestą kviečia Šventoji. „Šiemet šventojiškiams ir svečiams pasiūlysime neįprastą programą. Jei tik oras nenuvils, bus smagi šventė“, - teigė Šventosios kultūros centro direktorė Rima Beniušienė.

Penktadienį Šventojoje skambės vaikų dainos – miestelyje startuos festivalis „Švarus pajūris“. Trys šimtai geriausių jaunųjų atlikėjų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos bei Rusijos – Kaliningrado bei Sankt Peterburgo, atvykę dalyvauti ekologinėje akcijoje, prie „Kuršių kaimo“ įrengtoje scenoje surengs festivalio atidarymo koncertą.

„Šis jaunimo festivalis organizuojamas jau dvyliktus metus. Juo siekiama, jog Baltijos šalių vaikai prisijungtų prie gražios iniciatyvos bei dalyvautų ekologinėje akcijoje švarindami Lietuvos pajūrį nuo Smiltynės iki pat Latvijos sienos. Galbūt ateityje mūsų vaikai vyks į kaimynines šalis bei drauge su bendraamžiais prisidės švarinant Baltijos pajūrį“, - kalbėjo dainininkė Birutė Petrikytė, festivalio rengėja bei globėja.

Jaunieji atlikėjai pajūrį tvarkys šeštadienio rytą, o vakare visus vėl sukvies prie scenos, kur 18 val. šventojiškiams ir svečiams surengs įspūdingą koncertą.

Šeštadienį Šventojoje netrūks ir kitų renginių – norintieji įsigyti lauktuvių, bus kviečiami į Pirklių mugę, sporto mėgėjai savo jėgas galės išbandyti gatvės krepšinio 3x3 turnyre.

Išskirtinis šeštadienis Šventojoje bus ir tuo, jog šią dieną ramų miestelį sudrebins motociklų variklių griausmas. 14 val. nuo Palangos Birutės parko link Kuršių kaimo Šventojoje pajudės motoralio paradas, o po pusvalandžio baikerių klubas „Chimeras“ ties „Kuršių kaimu“ paskelbs Šventosios morotalio atidarymą. Smalsuoliai turės progos ne tik apžiūrėti baikerių techniką, bet ir stebėti šių pasirodymus įvairiose rungtyse – didžiausio motociklo garso, virvės traukimo, alaus gėrimo, statinės laikymo bei kitose.

Aistrų netrūks 15 val. prasidėsiančiose baikerių ir motoklubo „Minija“ įvarčių mušimo varžybose.

Šventosios vasaros pradžios šventę vainikuos fakyrų pasirodymas.

Sekmadienį šventojiškiai ir svečiai taip pat kviečiami linksmintis – vidurdienį ties „Kuršių kaimu“ vyks Gala koncertas. Jo metu scenoje žiūrovai išvys geriausiai šeštadienį pasirodžiusius jaunuosius atlikėjus.

 

Šventosios sezono atidarymo programa:

Gegužės 18 d., penktadienį:

17.30 val. – festivalio „Švarus pajūris“ atidarymo koncertas.

Gegužės 19 d., šeštadienį:

11 val. – gatvės krepšinio varžybų 3x3 pradžia.

11.30 val. – Pirklių mugės atidarymas.

12 val. – festivalio „Švarus pajūris“ šiukšlių rinkimo akcija.

14 val. – motoralio parado startas nuo Palangos Birutės parko iki Kuršių kaimo.

14.30 val. – baikerių klubas „Chimeras“ skelbia Šventosios motoralio atidarymą.

15 val. – baikerių ir motobolo klubo „Minija“ įvarčių mušimo varžybos.

17 val. – gatvės krepšinio varžybų 3x3 apdovanojimai.

18 val. – koncertas, transliacija LRT.

23 val. – fakyrų pasirodymas.

Gegužės 20 d., sekmadienį:

12 val. – Gala konncertas, transliacija LRT, laureatų apdovanojimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

copy

copy portretas
labiausia gaila mergaitės ir tų,kurie teisūs.Kurie teisūs,parodys laikas ir prisiekusiūjų teismai.Aš asmeniškai nusivyliau šios šalies biurokratais ir teisine sistema.Tik elgdamiesi visi pagal įstatymus išgelbėsime šalį.Nepykite blogiukai,bet jums jau reikia susimastyti ir eiti su geriečiais ...gėris laimės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių