Vasaros sezonui bus pasiruošta laiku

Pasiruošimas vasaros sezonui uostamiestyje įgauna pagreitį. Ar viskas vyksta sėkmingai, trečiadienį aptarta savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje.


 

Pasiruošimas vasaros sezonui uostamiestyje įgauna pagreitį. Ar viskas vyksta sėkmingai, trečiadienį aptarta savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje.

Jame dalyvavo savivaldybės, policijos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, organizacijų besirūpinančių tvarka paplūdimiuose, kitų institucijų atstovai.

Posėdžiui vadovavęs Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad pasirengimas vasaros sezonui dar vyksta, bet visi darbai bus užbaigti laiku.

„Paplūdimiuose darbai vyksta. Statomi laiptai remontuojami takai. Prasidėjus vasaros sezonui, į paplūdimius bus pradėtas vežti inventorius“, – tvirtino direktorius.

Jau prasidėjusi paplūdimiuose budėsiančių gelbėtojų atranka. Vyksta jų registracija.

Aptarta, ir kaip bus kontroliuojami žmonių, automobilių srautai, užtikrinta viešoji tvarka, priešgaisrinis saugumas. Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai tvirtino, jog prižiūrės, kad paplūdimiuose nebūtų prekiaujama higienos normų neatitinkančiais produktais.

„Vykdysime prevencines akcijas Smiltynės miškuose, nes juose uždrausta rūkyti. Žiūrėsime, ar saugiai elgiamasi su ugnimi. Policijos atstovai tvirtino, kad jiems trūksta 88 pareigūnų. Tačiau tikisi, vasaros sezono metu sulaukti pastiprinimo iš kitų miestų. Jie padės patruliuoti pliaže, mieste“, – tvirtino vadovas.

Paprastai oficiali vasaros sezono pradžia uostamiestyje prasideda birželį. Tačiau būna, kad, vyraujant šiltiems orams, tai daroma ir anksčiau. Kaip bus šiemet, neaišku.

„Aš ne Naglis Šulija. Dar sunku pasakyti, ar neteks sezono pradžios skelbti anksčiau. Tačiau pavasaris vėsus. Vėluoja. Gali būti, kad ir vasara vėluos. Bet kokiu atveju birželio 1-ąją skelbsime vasaros sezono pradžią. Kažin ar neteks eiti į pliažą, vilkint paltus“, – komentavo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių