Vasarotojai šturmavo paplūdimius: aikštelėse neliko vietos automobiliams

Šiltą ir saulėtą šeštadienį minios poilsiautojų traukė į paplūdimius. Vasarotojų kelionę apkartino transporto spūstys. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai „kamščiuose“ strigo, ne tik grįždami namo, kas jau šią vasarą tapo įprasta, bet ir bandydami pasiekti pliažus.

Aikštelėse trūko vietos

Saulė ir šiluma į paplūdimius kvietė nuo ryto. Kadangi ši vasara nelepina orais, klaipėdiečiai ir miesto svečiai nepraleido progos pasimėgauti saulės voniomis ir maudynėmis jūroje.

Tačiau nuotaikas temdė susidariusios spūstys keliuose, vedančiuose į paplūdimius. Jose įstrigo ne tik grįžtantys namo, bet ir skubantys į pliažus.

Didžiausios spūstys susidarė po pietų. Pamario gatvėje nusidriekė kelių kilometrų eilė. Į spūstį ratuoti poilsiautojai patekdavo jau ties Pirmąja Melnrage, kur P.Lideikio, Pamario ir Audros gatvių sankirtoje įrenginėjama žiedinė sankryža.

Paplūdimių prieigose esančios aikštelės buvo sausakimšos. Vietos transporto priemonei nebuvo galima rasti net vadinamojo neįgaliųjų paplūdimio aikštelėje, kuri yra pati didžiausia, lyginant su kitomis. Paprastai pastarojoje pastatyti mašiną visada yra kur.

Tokia situacija šią vasarą kartojasi antrą kartą. Visos uostamiesčio paplūdimių prieigose esančios aikštelės buvo užsipildžiusios ir ketvirtadienį.

Pataria rinktis dviračius

Spūstys poilsiautojų kantrybę bandė ir vakare, grįžtant namo. Tradiciškai automobilių eilė nusidriekė Pamario gatvėje. Spūstys šioje arterijoje šią vasarą yra įprastos.

Kadangi saulėtų dienų mažai, vienu metu į pliažus suplūsta daug žmonių, o, dangui aptemus ar pakilus stipresniam vėjui, visi vienu metu pakyla namo.

Eismo sąlygas keliuose į pliažus apsunkina ir remonto darbai. Dalis poilsiautojų namo grįždavo per Karklę, tačiau ir čia remontuojamas kelias. Kai kuriuose ruožuose galima važiuoti tik viena juosta, o eismą reguliuoja šviesoforai.

Dėl nuolat susidarančių spūsčių poilsiautojams į paplūdimius rekomenduojama važiuoti dviračiais arba rinktis viešąjį transportą.

Poilsiautojus puolė erkės

Pasak biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, nors pliažai buvo sausakimši, skaudžių incidentų išvengta.

Poilsiautojai į gelbėtojus kreipėsi tik dėl smulkių traumų. Juos puolė ir erkės. Pastarosios įsiurbė keliems vasarotojams. Pagalbą nukentėjusiems nuo kraujasiurbių suteikė pliažuose budintys medikai.

Gelbėtojams teko ieškoti ir trijų paplūdimyje pasiklydusių vaikų. Vienas šešių metų berniukas surastas pakeliui į keltą. Panašu, kad jis pasiklydo, o neradęs tėvų nusprendė savarankiškai grįžti namo.

Kad vaikas pakeliui į keltą, gelbėtojams pranešė poilsiautojai. Jie atpažino berniuką iš apibūdinimo. Vaikas su tėvais laiką leido centriniame Smiltynės paplūdimyje.

„Pagrindinės problemos išlieka tos pačios. Poilsiautojai nepaiso įspėjamųjų ženklų, plaukia už plūdurų, neprižiūri vaikų, leidžia jiems maudytis vieniems, alkoholio vartojimas“, – vardijo pavaduotojas.

Oro temperatūra paplūdimiuose siekė 26 laipsnius šilumos. Tai šios vasaros rekordas. Anksčiau termometro stulpelis buvo perkopęs 24 ribą. Jūros vandens temperatūra siekė 17 laipsnių šilumos.

„Karštas nebuvo, nes pūtė vėjas“, – tvirtino A.Siakki.

Bangavimas buvo vienas balas. Kabėjo geltona – įspėjanti, kad maudytis pavojinga vėliava.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmogus su neįgalumo

Žmogus su neįgalumo  portretas
Kaip įvažiuoti į aikštele su neįgalumo ženklu.?? Kiek vietų neįgaliosioms???? Kaip pastatyti automoblį eigų neįgaliojo vieta užimta neteisėtai ?" Kur žiuri kontrolieriai ???? Nėra tvarkos!!!!

Ìta

Ìta portretas
Pridedu prie padekos ,ne tik po 17 val nieks nedirba ,tai dar poilsiauja ir sestadieni,aikstele yra , iskirskit medzius kuriems leidot uzaugti neeigaliuju pliazo automobiliu aiksteleje po ju saknimis yra skalda .

Anonimas

Anonimas portretas
Visiems ačiū,kad žiedą įrenginėja vasarą.Visų klaipėdiečių ir jų svečių vardu dėkojam,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių