Vėliavos sieks dar vienam paplūdimiui

Mėlynosios vėliavos šiemet norima ne tik Smiltynės centriniam, bet ir Antrosios Melnragės paplūdimiui. Paraiška šiam kokybės ženklui gauti jau išsiųsta.

Praėjusiais metais mėlynoji vėliava po nemažos pertraukos suplevėsavo Smiltynės centriniame paplūdimyje. Šiemet miesto valdžios atstovai siekia, kad šiuo kokybės ženklu būtų pažymėtas ir Antrosios Melnragės pliažas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, kad tam ruoštasi iš anksto.

"Visus išankstinius darbus jau esame padarę. Atlikome vandens kokybės tyrimus, užsakėme stendus. Tikimės, kad abu paplūdimiai gaus mėlynąją vėliavą", – komentavo vedėja.

Mėlynosios vėliavos programą vykdo Aplinkosauginio švietimo fondas – nevyriausybinių aplinkosauginių organizacijų tinklas.

Skirtingose valstybėse ją koordinuoja nacionaliniu lygiu veikiančios aplinkosauginės organizacijos. Lietuvoje tai daro organizacija "Lietuvos žaliųjų judėjimas".

"Mėlynoji vėliava parodo paplūdimio kokybę. Šis vertinimas signalizuoja, kad paplūdimys turi atitinkamą infrastruktūrą, yra pritaikytas neįgaliesiems, yra atliekama vandens kokybės stebėsena, rūpinamasi smėlio kokybe. Šis ženklas padeda skleisti žinią apie mūsų paplūdimius užsienio turistams", – komentavo I.Šakalienė.

Mėlynoji vėliava paplūdimiams suteikiama vienam sezonui. Šiemet vertinimas vyks balandžio pradžioje. Organizacijos atstovai vėliau dar kartą per sezoną patikrina mėlynosios vėliavos paplūdimius, ar šie atitinka reikalavimus. Radus trūkumų, ženklas gali būti atimtas, kol jie bus pašalinti.

Mėlynoji vėliava dviem paplūdimiams uostamiesčio savivaldybei kainuotų 10 tūkst. eurų.

Anksčiau kalbėta, kad šio kokybės ženklo reikėtų ir Girulių paplūdimiui, tačiau, anot I.Šakalienės, kol kas to siekti neplanuojama.

"Dabar tvarkomės su dviem paplūdimiais. Apie kitus tikrai negalvojame. Jei miesto taryba nuspręs, tada sieksime. Tačiau kitiems pliažams dar reikia stipriai pasitempti, kad gautų mėlynąją vėliavą. Būtina sutvarkyti prieigas, įrengti tualetus, pasirūpinti vandens tiekimu", – tvirtino vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
tik ir kaina pavesinkit tos veliavos .papludimi.Mes cia kalbam apie ta kuri kainuotu 10 000 eu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių