Velykų stalui kiaušinių nepristigs

Kiaušinių – pagrindinio Velykų atributo kainos šiemet pernelyg "nesikandžioja". Tačiau pastebima, kad turgavietėse jie yra brangesni nei prekybos centruose.

Atliekant kiaušinių kainų tyrimą, užfiksuota, kad patys populiariausi Lietuvoje – vidutinio dydžio rudi kiaušiniai, bet ne prieš Velykas. Dabar dažymui dažniausiai perkami balti. Jų kainos – kiek didesnės nei rudų.

Pavyzdžiui, Klaipėdos naujajame turguje vidutinio dydžio 10 baltų kiaušinių kainuoja nuo 1,30 iki 1,40 euro. Tiek pat jie atsieina ir Senajame turguje.

"Šią savaitę pirkimas kiek suintensyvėjo, o didžioji velykinė prekyba turguje vyks šiandien ir rytoj, bet, manyčiau, kad kiaušinių tikrai nepristigsime. Vidutinio dydžio balti kiaušiniai kainuoja 1,40 euro. Dažytais kiaušiniais irgi prekiaujama, tik jie – daugiau suvenyriniai. Už vienetą prašoma euro, bet čia jau derybų klausimas", – teigė Senojo turgaus vyr. inspektorė Lilijana Leperskaitė.

Parduotuvėse kiaušinių kainos šiuo metu yra mažesnės nei turgavietėse. Štai prekybos centre 10 vidutinio dydžio rudų kiaušinių kainuoja 65 euro centus.

Tačiau už ekologiškus vištų kiaušinius parduotuvėse prašoma net 3,57 euro už 10 vienetų, už putpelių kiaušinius – 1,49 euro.

Kai kurių prekybos tinklų centruose yra net 29 pavadinimų ir skirtingų pakuočių kiaušinių. Dažniausia kilmės šalis – Lietuva, Lenkija, Latvija. Populiariausia pakuotė – po 10 vienetų, tačiau yra supakuotų ir po 6, 15, 20 ar net 30 kiaušinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių