Lietuvos nepriklausomybę paminėjo rekordu

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijos bendruomenė Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną paminėjo sukurdami rekordinio ilgio Lietuvos vėliavą iš balionų. Apie 900 progimnazijos mokinių ir mokytojų laikydami rankose geltonos, žalios ir raudonos spalvos balionus trispalvę sukūrė ant ilgiausio pėsčiųjų tilto Klaipėdoje virš geležinkelio linijos.

Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijos direktorė Rima Kurlavičienė teigė, jog šiuo renginiu siekta originaliai, įsimintinai paminėti Lietuvai svarbią šventę. „Šią dieną mokiniams ne tik pasakojame apie tai, kas vyko kovo 11-ąją prieš dvidešimt penkerius metus, rengiame koncertą, bet ir organizuojame akciją „Laisvės tiltas“, kurios dalimi tampa patys mokiniai.  Vaikai  nebuvo gimę, kuomet Lietuva patyrė šią istorinę akimirką, todėl norime, kad jie savo emocijomis išgyventų šios datos didingumą. Tikime, kad tokiu būdu ne tik lengviau įsimenama ši šventė, šios dienos istorija, bet ir stiprinamas vienybės jausmas“, - teigė „Verdenės“ progimnazijos direktorė.

Pilietiškumo ugdymas yra viena iš mokyklos pagrindinių misijų. Stengiamasi moksleiviams kelti klausimus, kas yra tėvynė, ką mums reiškia laisvė, ką galima padaryti, kuriant Lietuvą gražesnę, kaip galima ją puošti ir garsinti savo gerais darbais bei pasiekimais.

Tai ne pirmasis originalus progimnazijos organizuotas renginys, skirtas šventės minėjimui. Ankstesniais metais „Verdenės“ progimnazijos moksleiviai savo piešiniuose perteikė, kas jiems yra Lietuva ir jais buvo apjuosta visa mokykla,  Sausio 13-tąją dieną mokykloje buvo sukurtas šviečiantis televizijos bokšto muliažas ir pagerbti kovotojai už laisvę. Progimnazija turi tradiciją ir tolerancijos dienos minėjimui – šią dieną visi mokiniai nešasi sumuštinius, jais vaišina vieni kitus.

„Džiaugiuosi, jog mokyklos bendruomenė yra labai aktyvi ir vieninga. Tiek mokiniai, tiek jų tėvai bei mokytojai aktyviai siūlo idėjas įvairių švenčių minėjimui, prisideda prie jų įgyvendinimo. Mokykloje gražios tradicijos gimsta natūraliai, todėl visi jas noriai puoselėja“, - teigė R. Kulavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

frenke1

frenke1 portretas
http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1/klaipeda/lietuvos-nepriklausomybe-paminejo-rekordu-1325151/

Nerijus

Nerijus portretas
Geras reportažas. O kur galima pamatyti skraidyklės video?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių