Verslininkas P.Jurgutis išteisinimo nepasiekė

Žinomas verslininkas Pranciškus Jurgutis nuteistas antrą kartą. Verdiktas – dėl bandymo pamaloninti aukštas pareigas ėjusius žmones.

Apeliacine tvarka išnagrinėta byla, kurioje bendrovės „Klaipėdos hidrotechnika“ vadovas P.Jurgutis kaltinamas bandęs papirkti valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovą Eugenijų Gentvilą.

2009 m. rugpjūčio 5 d. lankydamasis E.Gentvilo kabinete P.Jurgutis uosto vadovo darbo užrašų knygutėje parašė kelis skaičius ir žodžius. Įrašas bylojo apie šimtus tūkstančių litų ir pažadą juos sumokėti po derybų.

E.Gentvilas nesidavė paperkamas ir pranešė apie keistą bendrovės vadovo elgesį pareigūnams. Šie inicijavo nusikalstamos veikos modelį.

Po savaitės E.Gentvilo kabinete įvyko dar vienas uosto vadovo ir P.Jurgučio susitikimas, kuris buvo fiksuojamas specialiomis priemonėmis.

Visa tai sugulė į baudžiamąją bylą, kurioje pernai gruodžio pabaigoje P.Jurgutis pripažintas kaltu ir nuteistas 2 metų laisvės atėmimo bausme, vykdymą atidedant porai metų. Be to, jis turėjo į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą sumokėti 2,6 tūkst. litų.

Nuosprendį apskundė ir prokuratūra, ir P.Jurgutis. Nuteistasis prašė jį išteisinti, o prokurorai – pasiųsti jį už grotų ir neskirti piniginės bausmės.

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas nusprendė nuteistojo skundą atmesti, o prokurorų – patenkinti iš dalies. P.Jurgučiui nereikės atsisveikinti su pinigais, neteks bendrovės vadovui ir ilsėtis už grotų.

Tai antras apkaltinamasis nuosprendis P.Jurgučiui. Pernai įsiteisėjo sprendimas, kuriuo jis nuteistas už tai, kad švaistė bendrovės lėšas apmokėdamas Klaipėdos miesto apylinkės vyriausiojo prokuroro užsakytas vaišes Kretingalėje esančioje kavinėje.


Šiame straipsnyje: Pranciškus Jurgutis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dobilinskas

Dobilinskas portretas
bet kodel dobilinskas nebuvo papirkinejamas?tubut todel kad socdemai su AMB yra labai kompetentingi sioje situacijoje.

Greiciunas

Greiciunas portretas
ir greiciuno niekas nebande papirkti.Matosi kad socdemai labai nepriekaistingos reputacijos .Niekas net nemegino to daryti.Tik vargsui Gentvilui teko toks isbandymas.

nesupratau

nesupratau portretas
tai kaip cia yra? reikejo sodinti , ar reikejo paleisti?, o gal reikejo pasodinti ilgiau, gal kokiai 10 metu?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių