Verslininkas stebisi: prekiauti silkėmis iš laivo kalėdinėje mugėje jam neleidžia

Senovine receptūra ruoštomis žuvimis prekiauti uostamiesčio kalėdinėje mugėje panorę "Baltijos kuršių vitingų" asociacijos nariai jaučiasi išstumti iš šventinio renginio.

Laivai netiko

"Turiu šešis medinius laivus-prekybos paviljonus, kuriuose kalėdinės mugės metu galima būtų prekiauti žuvimis. Mes jas ruošiame pagal senovinius receptus, puoselėjame kulinarinį paveldą.

Tačiau renginį organizuojanti viešoji įstaiga nepanoro mūsų įsileisti", – tikino asociacijos vadovas Rimantas Ignatavičius.

Palangoje gyvenantis verslininkas stebėjosi, kad jo laivams atsiras vietos kurorto renginiuose.

"Mus kviečia net į Kaliningradą, Lenkiją, Vokietiją, kitas Europos šalis. O Klaipėdai mes esame neįdomūs. Jūros šventės metu uostamiesčiui tiko metalinė dėžė, kurioje buvo rūkomos žuvys, o istoriniai laivai mat yra neįdomu", – piktinosi vyras.

Rinkliava kandžiojasi

R.Ignatavičius stebėjosi, kad Klaipėdoje švenčių organizatoriai tenkinasi miesto centre įkurdintomis nuobodžiomis prekybininkų palapinėmis, o akį traukiantiems prekybos paviljonams, kurie primena kuršių laivus, šventės rengėjai atrado vietos tik prie Jono kalnelio.

"Klaipėda – specifinis miestas. O kalėdinėje mugėje miesto centre įsikurs kioskų eilė, štai ir visa išmonė. Gariūnų turgumi atsiduoda. Manyčiau, uostamiestis privalo turėti savitą veidą, autentiką, tada ir pavyks atgaivinti senamiestį", – nuomonę reiškė palangiškis.

R.Ignatavičius tikino, kad jo 6–7 metrų ilgio laivui-paviljonui prekybos vieta, pavyzdžiui, Jūros šventės metu kainuotų tokius pinigus, kurie kažin ar atsipirktų.

"Aš juk rūkau silkes pagal paveldinę receptūrą, o šalia pardavinėjantieji kebabus tik juoktųsi iš manęs, kad aš dvigubai moku už vietą. Aš labai norėčiau dalyvauti mugėje su savo laivais, specialia apranga, turime net specialią programą. Mano silkes tiesiog išgraibstė, kai nuvežiau jų net į Seimą", – kalbėjo palangiškis.

Nori vieningos stilistikos

Viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys teigė, jog palangiškiui buvo išaiškinta, kad Teatro aikštėje bus pastatyti 8 vienodos stilistikos nameliai, o laivai nelabai tinka renginio koncepcijai.

"Kaip suprantu, jis nepanoro prekiauti žuvimis mugės namelyje. Kas būtų, jei kalėdinėje mugėje prekybininkai prisistatytų visokių palapinių?" – klausė R.Žiubrys.

Tai, kad palangiškis priekaištavo už jam per aukštus Jūros šventės prekybinės vietos įkainius, R.Žiubrys atrėmė argumentu, kad visi iš mugės uždirbti pinigai keliauja į Jūros šventės biudžetą.

"Mes iš to turime uždirbti. Mugė yra komercija. Kalbant apie Jūros šventę, mus miestas įpareigoja už nustatytą kainą surinkti tam tikrą pinigų sumą", – aiškino R.Žiubrys.

Jūros šventės metu mažiausio paklausumo zonoje vienas kvadratinis metras prekybininkams atsieina 61 litą, vidutinio paklausumo zonoje – 92 litus, o paklausiausiose vietose – 122 litus.

Tokie įkainiai taikomi už visas šventės dienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalėda

Kalėda portretas
Ar tikrai būtų blogiau jei šis žmogus būtų prekiavęs iš to laivo?

hm

hm portretas
" Kas būtų, jei kalėdinėje mugėje prekybininkai prisistatytų visokių palapinių" - mugė būtų, o ne tušti kioskai, va kas būtų.

Žiubriui

Žiubriui portretas
Kaip ir kiekvienais metais - stovės namukai, bet gražūs, ir užrakinti. Miręs senamiestis.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių