Verslui rūpi universiteto likimas

Uostamiesčio verslo bendruomenė neabejinga Klaipėdos universiteto likimui. Jausdama poreikį skatinti pokyčius, Klaipėdos pramonininkų asociacija surengė diskusiją "Kam Ateities universitetas: mokslui, verslui, miestui?"

Iki vasario 15 d. Klaipėdos universitetas turi pateikti veiksmų planą, kuriame bus įvardyti regiono savivaldybių ir asocijuotų verslo struktūrų finansiniai bei kiti įsipareigojimai.

Todėl Klaipėdos savivaldybėje kalbėta, kokio universiteto reikia miestui ir kokį jį nori matyti verslininkai.

Savo nuomonę pareiškė ir pranešimus skaitė Klaipėdos universiteto rektorius Eimutis Juzeliūnas, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, Vakarų laivų gamyklos įmonių grupės generalinis direktorius, Klaipėdos universiteto tarybos pirmininkas Arnoldas Šileika, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės generalinis direktorius Eimantas Kiudulas ir kiti.

A.Šileikos manymu, siekiant gerųjų pokyčių pirmiausia būtina universiteto bendruomenės lyderystė. Laukianti reforma – tarsi impulsas persitvarkyti ir taip užsitikrinti ateities sėkmę. Todėl reikėtų dėti visas pastangas, kad universitetas atlieptų verslo poreikius.

Maža to, būtina pelnyti tarptautinio universiteto vardą, auginti studentų skaičių neatmetant galimybės privilioti į Klaipėdą studentų iš kitų Lietuvos miestų.

"Įmonės, perkančios inovacijas, mokslines paslaugas, gali rinktis iš bet kur, joms nebūtinas vietinis universitetas", – sakė E.Kiudulas.

Tačiau, jo žodžiais tariant, universitetinis miestas pranašesnis ne tik verslo, bet ir socialine prasme. Miestas be universiteto paprasčiausiai taps mažu miesteliu.

Klaipėdos universiteto rektorius E.Juzeliūnas papasakojo apie būsimus pokyčius universitete: vasarį bus atidarytas Jūros tyrimų instituto mokslinių laboratorijų pastatas, numatoma perimti žuvininkystės laboratoriją Kopgalyje.

Be to, pritarus aukštojo mokslo reformai, jau vykdoma struktūrinė pertvarka: šiemet turėtų likti trys fakultetai, o Menų akademija iki rugsėjo bus perduota Lietuvos muzikos ir teatro akademijai, tad naujas priėmimas jau vyks Vilniuje. Dar planuojamas universitetinės gimnazijos steigimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

palinkėčiau

palinkėčiau portretas
universiteto mokslininkams būti Lietuvos patriotais ir aklai nevykdyti verslo užsakymų

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Žiūriu Šiaulienė išmokusi fotogeniškai sėdėti, kaip seime.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių