Vertino gatvių nuorodų sistemą

Miesto valdžios atstovai dar kartą aptarė senamiestyje rengiamą gatvių nuorodų informacinę sistemą. Anksčiau ji buvo sukritikuota, nes kai kuriose vietose atsirado per daug stulpų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, pastabų rangovui pateikta ir šį kartą.

"Sudėliojome paskutinius taškus, ką reikia pakoreguoti. Gal po mėnesio jau bus galima kalbėti apie pabaigą", – turėjo vilčių vadovas.

L.Dūda tvirtino, kad ženklų skaičių paprašyta sumažinti iki minimumo. Siekiama, kad, pavyzdžiui, mažoje sankryžoje nestovėtų keturi stulpai.

"Tokiose vietose palikome vieną, nes užtenka. Nuoroda matoma iš visų pusių. Susiorientuoti senamiestyje galima puikiai", – komentavo vadovas.

Pasak direktoriaus, ši informacinė sistema daugiausia rengiama dėl turistų, atvykėlių. Vietiniai paprastai žino, kur ir kokia gatvė yra. Į nuorodas jie nežiūri.

"Ženklai yra kur kas patogesni nei lentelės ant namo. Aiškiai pamatai. Nereikia žvalgytis į sienas, ieškoti mažos lentelės. Kai yra ženklų, eini ir matai nuorodą", – palygino L.Dūda.

Kiek kainuos įrengti minėtą sistemą senamiestyje, dar nėra įvertinta. Tai paaiškės, užbaigus darbus.

Gatvių informacinės sistemos projektas buvo parengtas prieš dešimt metų, bet tik neseniai jį pradėta įgyvendinti.

Pastarąjį teko koreguoti, kai, pradėjus statyti stulpus ženklams, jų kai kuriose vietose suskaičiuota per daug.

Tam buvo perkama paslauga iš vienos bendrovės. Ji sudėliojo, kur reikia.


Šiame straipsnyje: gatvių nuorodosgatvėsnuorodos

NAUJAUSI KOMENTARAI

C7

C7 portretas
Nuorrodo reikalingos, bet stiliukas toks 2000uju :D

Ačiū užrūpestėlį, mielieji

Ačiū užrūpestėlį, mielieji portretas
žinoma, kad tik nepaklystų koks turistas, tai už buvusio Žvejų baro yra toks žolynėlis rožėmis apsodintas, ant kiekvieno jo kampo po stulpelį. Tiesiog gražu pažiūrėti ir širdis džiaugiasi, kad visi saugiai namus pasieks, nepaklys.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių