Uosto atstovas: dėl ant seklumos užplaukusio laivo taršos grėsmės nėra

  • Teksto dydis:

Dėl sekmadienį ant seklumos netoli Klaipėdos užplaukusio laivo taršos grėsmės nėra, sako Klaipėdos uosto atstovas. Pirmadienį dėl stipraus vėjo uoste vėl ribojama laivyba.

„Uosto direkcija su laivo „Ocean Crown“ kapitonu nuolat palaiko ryšį. Laivo kapitonas mus patikino, kad laivo korpusas yra sandarus, tad šią akimirką taršos grėsmės nėra“, – uosto direkcijos pranešime teigia Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Ekstremalių situacijų komisijos koordinatorius Egidijus Kuzmarskis.

Ant seklumos ties Melnrage užplaukusiame laive „Ocean Crown“ šiuo metu dirba tarptautiniai vertintojai, jie vertina laivo būklę ir aplinką. Taršos iš laivo į aplinką kol kas nėra užfiksuota.

Tarptautiniai vertintojai vertina gylius, kokiu maksimaliu atstumu galėtų prie ant seklumos esančio laivo priplaukti vilkikai, kiek jų gali prireikti ir kitas aplinkybes. Visa informacija bus pateikiama laivo savininkui, kuris nedelsdamas sudarys veiksmų planą.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) pirmadienį ryte pranešė, kad laivo vertinimo komisija atliko laivo išorinio korpuso apžiūrą, jos metu buvo fiksuota korpuso deformacija. Ministerijos teigimu, dėl blogėjančių oro sąlygų didėja tikimybė, kad laivo korpusas toliau deformuosis, dėl ko gali įvykti laive esančių naftos produktų išsiliejimas į aplinką.

Su Kipro vėliava plaukiojantis laivas „Ocean Crown“ su dvidešimties žmonių įgula ant seklumos užplaukė sekmadienį paryčiais. Tą naktį vėjo stiprumas gūsiais siekė iki iki 28 metrų per sekundę. Preliminari nelaimės priežastis – laivo pagrindinio variklio gedimas.

Pirmadienio pavakarę pajūryje vėjui gūsiais sustiprėjus iki 17 metrų per sekundę Klaipėdos uoste nuo 17 valandos pradėta riboti laivyba.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melnragiškis

Melnragiškis portretas
Taip uosto direkcija sveikina klaipėdiečius su Kūčiomis, Šventomis Kalėdomis ir ko gero su Naujaisiais metais pasveikins. Laima, tai jums smarvė, o jiems pinigais kvepia.

laima

laima portretas
Paaiškinkit man, visą gyvenimą pragyvenusiai Klaipėdoje, kam turime būti dėkingi, kad visas tris dienas, nuo pat Kūčių iki šio, paskutinės dienos vakaro, naftos smarvė tvyrojo nuo pat Studlendo iki Ligoninių? Kam dėkoti už Sveiko miesto titulą turinčio s Klaipėdos nuolat sklindančią smarvę?

che

che portretas
uo radom neyycia saita pasijuokimui,etai uzeikit cia www.kp.ru
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių