Vestuvinė suknelė – už auką Raudonojo kryžiaus draugijai

Raudonojo kryžiaus draugija nustebino klaipėdiečius neįprasta akcija – mainais už auką pasiūlė nuotakos įsigyti ką tik iš Vokietijos atgabentų vestuvinių suknelių.

„Idėja kilo mūsų kolegoms vokiečiams. Tai jie pasisiūlė atvežti ir mums padovanoti vestuvines sukneles. Tačiau pasiūlė miestiečiams neišdalinti, o atiduoti už auką draugijai. Kolegos Vokietijoje sako, net prašančiam pagalbos daiktą atiduok už simbolinę kainą – kitaip jis jos nevertins, išmes ar sulaužys“, – kalbėjo Raudonojo Kryžiaus draugijos Klaipėdos miesto komiteto pirmininkė Danguolė Drungilienė.

Vokietijos Raudonojo kryžiaus draugijos nariai į Klaipėdą atgabeno 22 nuotakų sukneles.

„Jos viso yra nedėvėtos, tai nauji rūbai. Visos suknelės yra labai gražios ir mums džiugu jas dovanoti Klaipėdai“, – vokiečių grupės vadovas Gerd Gohmann.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Klaipėdos skyriaus sekretorė Dalytė Fabijonavičienė tikino, kad skyrius keliasi į naujas patalpas ir surinktos lėšos bus panaudotos patiems būtiniausiems darbams.

„Remontą mes patys pasidarysime, turime talkininkų. Tačiau reikia naujų langų, statybinių medžiagų“, – sakė D.Fabijonavičienė.

Antradienį vestuvines sukneles klaipėdietiems Klaipėdos civilinės metrikacijos skyriuje pristatė Klaipėdos siuvimo ir paslaugų verslo mokyklos auklėtinės.

„Visos būsimos nuotakos, kurios panorės apžiūrėti vestuvines sukneles, gali kreiptis į mūsų draugijos skyrių. Tik reikėtų paskubėti, nes pačias gražiausias išgraibstys spartesnės nuotakos“, – patarė D.Fabijonavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

savanoris

savanoris portretas
dziugu, nors vakar Vilniaus apygardos teismas skelbe galutine ir neskundziama nutarti, kuriuo organizacijos vadove pripazinta nusikaltele pagal baudziamaji kodeksa. Be to, dar viena darbuotoja 2011 m. buvo pripazinta nusikaltele suklatsojus organizacijos dokumentus, tikslu gauti materialine nauda, kuria gavo, bet teisma skonfiskavo. Tiesiog super organizacija, vieno akcijas daro, kiti dokumentus klastoja ir dar kitus nusikaltimus daro.

Dalia

Dalia portretas
Hmmmmm..........Keista ,kad Raudonasis Kryzius, pelno nesiekianti organizacija ima is zmoniu pinigus, tai kaip cia iseina-yra prekiaujama rubais????Girdejau, kad sioje organizacijoje vyksta l. nesvarus dalykai.....teismai ,nuolatiniai nesutarima,prekyba rubaisi.....skaiciau ekonomika lt. ten surasyta baisiu dalyku.....Taigi, brangieji, baikite prekiauti rubus.....NEGRAZU IR NESAZININGA......Jie turi buti veltui atiduodami soc. remtiniems zmonems, o ne verslininkams uz"auka"......Kiek zinau, neturite kasos aparatu, tai ir prekiauti-NEGALIMA, oj reikia,kad jusu veikla susidometu FNTT......Ir dar, surinbktos aukos turi buti panaudojamos, ne savo gerbuviui kelti, o atiduotos paramai-nukentejusiems nuo gaisru, ar kitaip soc. remtiniems zmonems.....gal kitas pavalgyti neturi ko, o jus gerinates savo gerbuvi, ot organizacija!!!!!!!Nei juoktis-nei verkti......Ir kam nelegalia veikla dar laikrasciuose garsintis???????

.

. portretas
Skaitau komentarus ir kažkaip nelabai suprantu, kokie teismai, kokie rūbų pardavinėjimai, Klaipėdos skyriuje jokių teismų nevyksta ir tuolabiau rūbų pardavinėjimo, jei nesate susidūrę su šia organizacija iš arti tai galbūt ateikit pasidomėkit, ir tolabiau turbūt nedalyvavote šioje akcijoje ir nelabais susigaudote, kodėl yra duodama už auką. Keista kai žmonės tik sėdi ir rašo negražius ir nepagrįstus komentarus, supuvusi ta mūsų visuomenė.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių