„Vėtrungės“ gimnazistai į savo mokyklą grįš spalį

Spalio 1-ąją “Vėtrungės” gimnazijos mokleiviai grįš į savo šiuo metu remontuojamą mokyklą. Šiandien čia apsilankęs Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius patikino, kad statybininkai turėtų spėti užbaigti darbus iki numatytos datos.

Dabar “Vėtrungės” gimnazijoje šiltinamos sienos, keičiamas stogas ir atliekama elektros instaliacija. Per kelias savaites turėtų būti baigti remonto darbai viduje, kad netrukdytų ugdymo procesui.   

Kol mokykloje vyksta remontas, 800 “Vėtrungės” gimnazistų lanko kaimynystėje įsikūrusias Hermano Zudermano gimaziją ir Gedminų pagrindinę mokyklą.  Pamokos jiems prasideda nuo 14 val. ir tęsiasi iki 19.30 val.   

Miesto vadovą apsilankyti renovuojamojoje mokykloje privertė sunerimusių tėvelių skambučiai. Jie nerimauja dėl ugdymo proceso. Pasak “Vėtrungės” gimnazijos direktoriaus Ramvydo Juškos, dauguma vyresniųjų gimnazistų yra sulaukę pilnametystės, tad po pamokų jie skuba į darbą. Daugelis tėvų suinteresuoti, kad sunkmečiu vaikai išsaugotų aukso vertei prilygstančias darbo vietas. Kai kurie gimnazistai po pietų lanko meno ar sporto mokyklas, tad jiems taip pat kyla nepatogumų.

R.Juška didelės problemos neįžvelgia. Pamokos neįprastu laiku vyks tik mėnesį. Be to, kiekvienam siūloma ateiti į gimnaziją ir tartis dėl pamokų grafiko.

Šiandien įprastos pamokos prasidėjo Vytauto Didžiojo gimnazijos auklėtiniams, kurie dėl užsitęsusių  remonto darbų  mokslų metus pradėjo netradiciškai - nuo neformalaus ugdymo. Trečiojoje renovuojamojoje “Santarvės” pagrindinėje mokykloje statybininkai ugdymo proceso nesutrukdė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių