Vežėjai nespėja plauti priterštų konteinerių

Vežėjai nespėja plauti pridergtų buitinių atliekų konteinerių. Juose atsiduria ir žemės, ir nebevalgomos sriubos. Taip elgiasi ne tik daugiabučių, bet ir privačių namų gyventojai.

Dalis liko neišplautų

Audėjų gatvės gyventojai skundžiasi, kad nebuvo išplauti jų buitinių atliekų konteineriai.

6 šios gatvės name gyvenanti moteris pasakojo, kad įprastai vežėjai šiuos darbus atlieka antrą mėnesio ketvirtadienį. Tačiau šį kartą konteineriai nebuvo išplauti.

„Šiukšles išvežė, o konteinerių neišplovė. Visoje gatvėje jie liko purvini, smirdintys. Praėjusį mėnesį konteineris buvo išplautas, bet tik po skambučio vežėjui“, – tvirtino moteris.

Anot atliekų surinkimu besirūpinančios įmonės generalinio direktoriaus Laimono Žemaičio, minėti konteineriai numatytu laiku nebuvo išplauti, nes nespėta. Darbai bus užbaigti ketvirtadienį.

„Praėjusį ketvirtadienį nespėjome išplauti dalies Audėjų gatvėje ir kitose stovinčių konteinerių. Taip nutiko, nes darbai ilgiau užtrunka nei numatyta grafike. Konteineriai yra labai užteršti žemėmis, skystomis atliekomis. Nesinori bet kaip išplauti. Darbus norime atlikti gerai“, – pasakojo vadovas.

Sklinda nemalonus kvapas

Pagal miesto tarybos patvirtintas taisyklės į konteinerius metamos atliekos turi būti sudėtos į maišelius. Tačiau to paiso ne visi gyventojai.

„Į konteinerius pilamos sriubos, žemės. Tampa sudėtinga juos išplauti. Dėl to ir užtrunkame. Praėjusį ketvirtadienį neišplovėme apie 10 proc. Mokyklos rajono konteinerių. Kitą dieną atvažiuoti negalime, nes juos plauname kitame rajone. Tad darbus baigsime ketvirtadienį“, – tvirtino L.Žemaitis.

Pasak vadovo, taip elgiasi ne tik daugiabučių namų, bet ir privačių namų gyventojai.

„Pirmiesiems šiaip būna nesvarbu, nes tai bendro naudojimo konteineriai. Tačiau dėl antrųjų keista. Juk konteineris kaip ir jų – stovi jų kieme, sklinda nemalonus kvapas“, – stebėjosi generalinis direktorius.

L.Žemaitis pabrėžė, kad žemės ir žaliosios atliekos apskritai negali būti pilamos į buitinių atliekų konteinerius. Tam yra kompostavimo dėžės.

Anot vadovo, pats baisiausias dalykas prastai išplauti konteinerį: „Investuoji į laiką, vandenį, o prie jo reikės grįžti. Geriau darbus atlikti kokybiškai, nespėti išplauti 100 konteinerių, o tą padaryti po savaitės“.

Patikrinimams trūksta pajėgų

Pagal miesto tarybos patvirtintą tvarką buitinių atliekų konteineriai turi būti plaunami ne rečiau kaip kartą per mėnesį, kai vyrauja didesnė nei 8 laipsnių temperatūra. Darbai vykdomi pagal grafiką. Buitinių atliekų konteineriai dezinfekuojami privalo būti kartą per savaitę.

Antrinių žaliavų konteineriai turi būti plaunami du kartus per metus.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė tvirtino, jog nusiskundimų dėl konteinerių priežiūros pastaruoju metu gauta nėra.

Pasak jos, su privačiuose namuose gyvenančiais klaipėdiečiais dėl konteinerių plovimo kyla problemų.

„Mažai kas nori tokios paslaugos, nes konteinerį reikia nustatytu laiku išstumti į gatvę“, – teigė vedėja.

Šį sezoną skundų dėl konteinerių priežiūros nėra gavęs ir savivaldybės Sveikatos apsaugos skyrius, kurio specialistai atlieka kontrolę. Patikrinimų jie nevykdė.

„Turėtume tikrinti, ar konteineriai dezinfekuojami, tačiau trūksta pajėgų. Negavome nė vieno skundo. Jei turėtume, surengtume neplaninį patikrinimą“, – tvirtino Klaipėdos savivadybės Sveikatos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Nina Gendvilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių