V.Garastas Klaipėdoje prašė nugriauti sporto areną

Klaipėdos arenos statybas antradienį apžiūrėjęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas liko patenkintas vaizdu.

„Tai, ką matėme, kai lankėmės pastarąjį kartą ir dabar, skiriasi kaip diena ir naktis. Širdyje niekada neabejojau Klaipėdos mero žodžiais, kad arena bus pastatyta laiku, o dabar tuo dar kartą įsitikinau“, - vaikštinėdamas po arenos statybvietę džiaugėsi V.Garastas.

Jam nerimą kelia tik greta kylančios arenos riogsantis apleistas pastatas – nebaigta statyti ankstesnė uostamiesčio sporto arena, kurią esą būtina nugriauti.

Sklypas, kuriame ji stovi, yra išnuomotas „Vilniaus prekybai“. „Neseniai buvau susitikęs su vienu iš bendrovės savininkų. Bėda ta, kad nugriauti pastatų negalima, nes tada įmonė prarastų teisę nuomotis sklypą. Sutarėme, kad kai arena bus pastatyta, jie tuos griuvėsius apvilks gražiais rūbais – reklaminiais tentais", - teigė Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

Klaipėdos areną statančios bendrovės „Vėtrūna“ generalinis direktorius Juozas Valužis ir merą, ir V.Garastą dar kartą patikino, jos statybos vyksta sklandžiai. Jau baigti tiesti beveik visi inžineriniai tinklai, kurių bendras ilgis – apie 3 kilometrai. Dar šį mėnesį bus išasfaltuota ir viena automobilių stovėjimo aikštelė, o kita tokiems darbams parengta.

Pats arenos pastatas taip pat intensyviai stiebiasi į viršų. Ta dalis, kurioje bus V.Knašiaus krepšinio mokykla, jau pastatyta, liko tik vidaus įranga ir fasadas.

Arenos dalyje, kur bus kitos patalpos, aikštelė, žiūrovų tribūnos, jau beveik baigtos montuoti kolonos. Tikimasi, jog iki liepos 1 dienos jau bus sumontuotos visos konstrukcijos ir liks tik uždengti stogą.

„Drąsiai galiu sakyti, kad esame atlikę trečdalį darbų. Paties arenos pastato statyba kainuoja 23 mln. litų, o kita suma yra inžineriniai tinklai, aplinkos sutvarkymas, arenos vidaus įranga“, - teigė J.Valužis.

„Nereikia prisirišti prie datos, kad arena turi būti pastatyta iki gruodžio, galima ir šiek tiek vėliau“, - tikino V.Garastas.
Tačiau R.Taraškevičius jam juokais papriekaištavo, jog statybininkams nereikėtų suteikti daugiau laiko, nes jie gali atsipalaiduoti.

Lietuvos krepšinio federacijos atstovų teigimu, vėliausiai arena turėtų būti baigta iki vasario.

Kitą vasarą joje turėtų vykti nemažai rungtynių, kuriose žais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė.

„Visas pasirengimo Europos krepšinio čempionatui rungtynes mūsų vyrai žais namuose, nes čempionate dalyvausiančios kitų šalių rinktinės nori išbandyti naujas mūsų arenas. Žinome, kad yra nemažai šalių, kurios pageidauja žaisti būtent Klaipėdoje. Viską lems kitų metų sausį ištraukti čempionato burtai, suskirstysiantis komandas į grupes“, - dėstė V.Garastas.

Po mėnesio į Klaipėdą atvyks Tarptautinės krepšinio federacijos FIBA atstovai, kurie dar kartą vertins, kaip uostamiestis pasirengęs priimti Europos krepšinio čempionatą.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių