V.Garasto taurės krepšinio turnyre „Neptūnas“ – greta prizininkų

Tarptautiniame krepšinio turnyre V.Garasto taurei laimėti antradienio vakarą Klaipėdos „Neptūnas“ savo arenoje įnirtingai kovojo dėl trečiosios vietos, tačiau liko šalia prizininkų pakylos. 

Klaipėdiečių varžovai – „Budivelnik“ krepšininkai iš Ukrainos, kuriuos treniruoja buvęs „Neptūno“ vyriausiasis strategas Paulius Juodis.

Pirmajame kėlinyje nė vienai komandai nepavyko įgyti įtikinamo pranašumo – į priekį kelias taškais išsiverždavo tai viena, tai kita komandą.

Po pirmųjų dešimt varžybų minučių švieslentėje švietė svečiams iš Ukrainos palankesni skaičiai – 16:13.

Uostamiesčio komandą „tempė“ jos kapitonas Martynas Mažeika, pelnęs daugiau nei pusę ekipos taškų – 7.

Antrajame kėlinyje ukrainiečiai šiek tiek padidino tempą ir, jam įpusėjus, nuo klaipėdiečių pabėgo 25:17.

Tačiau per porą minučių „Neptūnas“ rezultatą išlygino 25:25 – po tritaškį pelnė Valdas Vasylius ir Arnas Butkevičius. 

Per likusias tris antrojo kėlinio minutes „Budivelnik“ žaidimo iniciatyvą vėl susigrąžino į savo rankas ir išsiveržė į priekį 38:31.

Tačiau „Neptūnui“ per paskutiniąsias sekundes rezultatą pavyko sušvelninti, nes dar vieną tritaškį „kalė“ A.Butkevičius. Po antrojo kėlinio klaipėdiečiai turi keturių taškų deficitą – 34:38.

Trečiąjį kėlinį taikliu tritaškiu pradėjo M.Mažeika ir sumažino atsilikimą iki minimumo – 37:38, tačiau ukrainiečiai smurtavo ir atitrūko nuo klaipėdiečių šešių taškų skirtumu – 37:45.

Jo svečiams ilgai išsaugoti nepavyko, nes atkakliai kovojęs „Neptūnas“ varžovus netrukus prisivijo, o pusėjus kėliniui A.Butkevičius išlygino rezultatą – 47:47.

Tačiau perimti iniciatyvos klaipėdiečiams nesisekė. Netrukus „Budivelnik“ vėl „pabėgo“ – 51:57.
Iki kėlinio pabaigos „Neptūnas“ skirtumą šiek tiek sušvelnino – 55:59

Ketvirtąjį kėlinį komandos pradėjo itin nerezultatyviai – pirmuosius taškus pavyko pelnyti tik sužaidus dvi minutes ir „Neptūnas“ skirtumą sumažino iki 57:59.

Dar kurį laiką žaidimas vyko apylygiai, bet kelias sėkmingas atakas surengę klaipėdiečiai varžovus prisivijo iki minimumo 63:64.

Pajutę grėsmę „Budivelnik“ krepšininkai spurtavo ir atitrūko šešiais taškais – 65:71, kai iki ketvirtojo kėlinio pabaigos liko kiek daugiau nei trys minutės.

Tokį saugų skirtumą svečiai išlaikė iki pat varžybų pabaigos, jas laimėjo rezultatu 72:81 ir turnyre iškovojo trečiąją vietą.

Rezultatyviausiai „Neptūno“ gretose žaidė M.Mažeika, pelnęs 20 taškų, V.Vasylius įmetė 14, A.Butkevičius – 10.

Pastarasis buvo pripažintas naudingiausiu „Neptūno“ žaidėju turnyre.

Antradienį šešių komandų krepšinio turnyre V.Garasto taurei laimėti buvo sužaistos ir varžybos dėl penktos vietos. Jose susitiko Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir „Nižnij Novgorod“.

Vilniečiai sutriuškino svečius iš Rusijos rezultatu 99:66.
 


 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių