V.Garasto taurės turnyre Klaipėdos „Neptūnas“ palaužė Kauno „Žalgirį“

Tarptautiniame krepšinio turnyre V.Garasto taurei laimėti, vykstančiame Klaipėdoje, uostamiesčio „Neptūnas“ sekmadienio vakarą ištąsė nervus Kauno „Žalgiriui“ ir parklupdė Lietuvos čempionus. 

Šešių komandų turnyre „Neptūnas“ ir „Žalgiris“ žaidžia A pogrupyje. Jame taip pat yra ir „Nižnij Novgorod“, kuriai „Neptūnas“ šeštadienį pralaimėjo 79:84.

Sekmadienio vakarą klaipėdiečiai varžyboms su „Žalgiriu“ nusiteikė itin kovingai, todėl jau pirmojo kėlinio pradžioje išsiveržė į priekį ir net įgijo dviženklį skirtumą – 13:2.

Vos du taškus klaipėdiečiai „Žalgirio“ krepšininkams leido įmesti per 4 pirmojo kėlinio minutes.

„Neptūno“ žaidėjai įtikinamą persvarą išlaikė beveik visą pirmąjį kėlinį. Kauniečiai juos prisivijo tik kėlinio pabaigoje – po 10 minučių rezultatas buvo 22:18.

Antrąjį kėlinį rezultatyviau pradėjo „Žalgiris“. Jis per kelias minutes prisivijo klaipėdiečius ir išlygino rezultatą – 26:26.

Likusią antrojo kėlinio pusę komandos žaidė apylygiai – kelias taškais į priekį išsiverždavo tai kauniečiai, tai klaipėdiečiai.

Antrojo kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidę „Neptūno“ žaidėjai ilsėtis į rūbinę išėjo turėdami minimalią persvarą – 37:36.

Trečiajame kėlinyje vaizdas nesikeitė – į priekį keliais taškais išsiverždavo tai viena, tai kita komanda, tačiau nė viena nesugebėjo pabėgti saugiu skirtumu.

Trečiojo kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė „Neptūnas“ ir įgijo minimalią persvarą – 61:60.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai be atsako pelnė keturis taškus – 61:64, tačiau „Neptūnas“ į tai atsakė penkiais taškais – 66:64.

Klaipėdiečiai tempo nemažino ir įpusėjus kėliniui skirtumą šiek tiek padidino – 71:66. Tačiau mažiau nei per minutę žalgiriečiai sugebėjo skirtumą sumažinti iki minimumo – 71:70.

Likus žaisti pustrečios minutės „Neptūnas“ vėl susigrąžino penkių taškų persvarą – 75:70, iki kėlinio pabaigos likus pusantros minutės „Žalgiris“, pasinaudojęs keliomis klaipėdiečių klaidomis, rezultatą išlygino – 75:75.

Įtampą apogėjų pasiekė iki varžybų pabaigos likus 40 sekundžių. Kamuolys priklausė „Neptūnui“, pirmas mėtimas skriejo pro šalį, tačiau klaipėdiečiai kamuolį atkovojo ir du taškus pelnė Marius Runkauskas, išvedęs savo ekipą į priekį 79:77.

Per likusias 10 sek. „Žalgiris“ nei išlyginti, nei persverti rezultato nebesugebėjo.

Rezultatyviausiai „Neptūno“ gretose žaidė A.Butkevičius, pelnęs 15 taškų, V. Vasylius įmetė 14, M.Runkauskas ir M.Girdžiūnas po 11.

Klaipėdiečiams pogrupio varžybos jau baigėsi, o „Žalgiris“ pirmadienį žais su „Nižnij Novgorod“. Varžybų pradžia Klaipėdos arenoje – 17 val.

Sekmadienį vienerias varžybos sužaistos ir B grupėje. Jose susitiko Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir „Budivelnik“ (Ukraina) krepšininkai.

Pastarieji pirmavo beveik visą rungtynių laiką, tačiau paskutiniąją sekundę „Lietuvos ryto“ kapitonas S.Babrauskas sukūrė stebuklą. Jis pataikė tritaškį ir išvedė komandą į priekį 86:85. Per likusią 0,8 sek. dalį „Budivelnik“ žaidėjai rezultato pakeisti nebeįstengė.

B grupėje po vieną pergalę šiuo metu yra iškovojęs ir „Lietuvos rytas“, ir „Budivelnik“ komanda, kuri šeštadienį įveikė „Lokomotiv-Kuban“. Šioji pirmadienį 17 val. susitiks su „Lietuvos rytas“.

Turnyro finale kausis pirmąsias vietas savo grupėse užėmusios komandos.

Antrąją vietą grupėse užėmusios komandos kovos dėl trečios vietos, o likusios paskutinės – dėl penktos vietos. Visos šios varžybos vyks antradienį Klaipėdos arenoje. 
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žiūriu

Žiūriu portretas
Superinės varžybos. Šaunuoliai vyrai, kovėsi iki pat galo. Taip ir toliau

klp

klp portretas
saunuoliai , geras tas amerikietis reikia dar susizaidimo ir komanda bus kietas riesutelis lietuvos komandom ,.teisejai irgi zmones klysti yra zmoniska aisku norisi kad maziau klystu saviskiams.

juras

juras portretas
galejo ir daugiau nugaleti nieko gero is zalgirio dar nera bet klaipedos teisejai yra labai principingi savo zaidejam kartais persistengia su baudom ...........
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių