V.Grubliauskas: siūlysiu senamiestį skelbti nerūkymo zona

Ketvirtadienio rytą portalo KL.lt forume viešėjo naujasis uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas. Klaipėdos vadovas turėjo tik valandą, kad atsakytų į gausybę klausimų.

Klaipėdiečiai  V.Grubliausko teiravosi apie transporto problemas, aplinkosaugą, vaikų žaidimo aikšteles, senamiesčio gaivinimą ir kt. Pateikiame kelis skaitytojų klausimus su mero atsakymais.

Klaipėdai trūksta fontanų, ar nemanote, kad "Begos“ pavyzdžiu galėtų pasekti kitos miesto įmonės, kurių veikla labai didina taršą?

Taip, pritariu besąlygiškai. Trečiadienį buvau susitikęs su "Begos" vadovu A.Kuzmarskiu ir pokalbio metu aptarėme fontano klausimą. Paaiškėjo įdomių dalykų, kad miestas skiria nepakankamai dėmesio aplinkos, aplink fontaną tvarkymui. Išeina nedidelis paradoksas - privatus verslas investuoja į miesto grožį, o miesto ūkininkai į aplink fontaną esančios aplinkos tvarkymą žvelgia pakankamai aplaidžiai. Tad kalbant apie kitus fontanus, kviesdami kitas įmones pasekti "Begos" pavyzdžiu turime nepamiršti ir savo namų darbų. Vis tai turi būti nukreipta miestiečių labui.

Mielas mere, kaip bus dabar su Pilies džiazo festivaliu? Gal atgaus ,, antrą kvėpavimą"?

Šis festivalis savo kvėpavimo niekada nebuvo praradęs. Festivalis tikrai bus šiemet ir kitais metais. Mano vaidmuo jame sumažės iki minimumo. Liūto dalis rūpesčių bus perkelti ant mano žmonos ir jai padedančių žmonių pečių. Tikrai nekalbėsiu tiek ilgai scenoje. Dar svarstau, ar grosiu per atidarymą piliavietėje, bet Klaipėda be džiazo, kaip ir be uosto, sunkiai įsivaizduojama. Tai yra miestą garsinantis renginys.

Ar galima tikėtis nemokamu vaikų žaidimų aikštelių prie prekybos centrų, kiemuose, darželiuose, kur jų nėra nuo tarybinių laikų.

Šiais laikais, turbūt, nėra nieko nemokamo. Net ir už pačius kilniausius darbus ir iniciatyvas kažkas turi sumokėti. Savo laiku AB "Klaipėdos vanduo" buvo įrengusi daug vaikų žaidimų aikštelių, bet jos nebuvo vertinamos vienareikšmiai pozityviai. Dėl dėmesio stokos, iš gyventojų pusės, neretai jos tapo pokylių vietomis asocialiems asmenims. Tačiau neturi stabdyti tokių objektų plėtrą, statybą. Gražus pavyzdys - penktadienį susitinku su Supermiesto komandos vadovais ir dalyviais, pasveikinti juos ir aptarti iškovoto prizo likimą. Mano siūlymas jiems - labdaros aukcione surinktas lėšas skirti gerai įrengtos vaikų žaidimo aikštelės įrengimui, kažkur pačiame miesto centre. Jei jie pritars šiai idėjai, centre vaikai, iš viso miesto, galės džiaugtis Supermiesto prizo investicija į gražų statinį, bet tokių iniciatyvų galėtų būti ir daugiau.

Kada bus uždrausta viešose vietose rūkyti ir vartoti alkoholį ? Draudimas būtinas, kad apsaugotumėme savo mažuosius nuo žalingos įtakos.

Kas liečia alkoholį, tai už tai jau seniai baudžiama, kita kalba yra, kaip laikomasi šio įstatymo. Paklauskime patys savęs, ar kiekvieną kartą pamatę apgirtusį paauglį, arpilietį viešoje vietoje gurkšnojantį alutį, mes juos pradžiai sudrausminame patys arba pranešame apie tai policijai. Įstatymai yra, padarykime viską, kad jų būtų laikomasi ir tai bus labai daug.

Kalbant apie rūkymą - jis jau išguitas iš maitinimo įstaigų, viešųjų įstaigų, tačiau nelabai išspręstas klausimas, kur rūkoriams, negebantiems mesti rūkyti, plėšti dūmą. Kai prie mokyklų ar viešose vietose rūko paaugliai, ar visada mes patys į tai reaguojame, ar pakanka pilietinio ryžto užkirsti tam kelią.

Turiu idėją, pavyzdžiui, miesto senamiestį paskelbti nerūkymo zona. Man asmeniškai, tai būtų visiškai priimtina. Šią idėją aš siūlysiu svarstyti.

 

Visus klausimus ir atsakymus galite rasti čia.


Šiame straipsnyje: Vytautas Grubliauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rukantis

Rukantis portretas
Tikrai tada nebeisiu i senamiesti - tik i Akropoli. Pavalgei, atsigerei kavos, parukei... Senamiestyje nera tiek zmoniu, kad rukaliai, kurie prisede prie Danes paruko, trukdytu. Kur cia liberalizmas???

Aš portretas
Šitam reikalui aš irgi nepritariu, tai jau ne liberalizmas, uždrauskime taip pat ir per šventes alu pardavinet senamiestyje.

Petras

Petras portretas
Kažkaip keistai skamba iš liberalo lūpų žodis "uždrausti".
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių