V. Grubliauskui šventė – ne protokolui, o sielai

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ketvirtadienį minėjo jubiliejų – 60 metų sukaktį. Sveikinimai, linkėjimai uostamiesčio vadovui liejosi nuo pat ryto.

V.Grubliausko sukaktis nepamiršta ir per oficialius renginius, kuriuose jis dalyvavo.

Teatro aikštėje prie rengiamo ir puošiamo kalėdinio miestelio, kur buvo pristatomi šventiniai renginiai, merą pasveikino Klaipėdos pramonininkų asociacijos atstovai.

Visi susirinkusieji V.Grubliauskui dainavo: "Su gimimo diena".

"Tokioje vietoje gimimo dienos proga manęs dar niekas nesveikino", – teigė meras.

V.Grubliauskas pabrėžė, kad nuoširdus žodis, rankos paspaudimas jam yra didesnė vertybė už bet kokias dovanas. Meras atviravo, kad nėra didelis gimimo dienos šventimo šalininkas.

"Jei turėčiau galimybę, tą dieną norėčiau pabūti vienas su savimi kur nors, kad ir ramiai ant jūros kranto. Apmąstyti, ką gyvenime nuveikei. Progų pabūti su savimi būna labai nedaug, nes darbo tempas, renginių gausa sekina kiekvieną dieną", – atviravo miesto vadovas.

Tačiau V.Grubliauskas tvirtino, kad pabėgti nuo viešumos savo gimimo dieną nepavyksta.

"Tad likau ištikimas savo vertybėms, filosofijai, atiduodu savo duoklę savo tikėjimui, meilei – džiazui", – teigė jis.

Vakar V.Grubliauskas visus pakvietė į vieną senamiestyje esantį klubą, kur su kolegomis surengė koncertą. Meras patikino, kad norėjo trumpam sugrįžti ten, iš kur niekada nebuvo išėjęs ir niekada neišeis.

"Nesiekiu galingo koncerto. Tiesiog pamuzikuoti, paglostyti savąją sielą, širdį, o jei tai kam nors suteiks džiaugsmo, man bus dar didesnis malonumas. Pasidalijimas džiaugsmu, neišpučiant, nedarant iš to "pompos", man priimtiniausias. Man nepatinka apsunkinti žmonių gimtadienio šventimu. Viskas bus džiazo stiliumi, visiems atviras renginys, per daug neafišuojant. Šventė – ne kaklaraiščiui, ne protokolui, o sielai", – pabrėžė V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gal Visada jauninasi mūsų meras, slepia jubiliejų.. . Vis gi ne- 45, o visi -60... Sveikiname ir mes , miestiečiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių