Vicemeras B.Šimkus išsaugojo antpečius

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius nešauks neeilinio miesto tarybos posėdžio, kuriame būtų balsuojama dėl vicemero Beno Šimkaus atstatydinimo.

Jį surengti reikalavo savo parašus po interpeliacijos tekstu suraitę vienuolika tarybos narių. Būtent tiek reikia, kad meras būtų įpareigotas sušaukti neeilinį tarybos posėdį. Tačiau mįslę politikams užminė tarybos narė Lilija Pupinytė. Ji buvo pasirašiusi po interpeliacijos tekstu, tačiau pastarajame tarybos posėdyje, kai interpeliacijos tekstas buvo paviešintas, ji savo parašo atsisakė. Politikė tokį savo pareiškimą argumentavo tuo, jog po interpeliacijos tekstu buvo pasirašiusi dar kovą ir nebuvo informuota apie tolimesnius įvykius ir sprendimus.

L.Pupinytei atsisakius parašo, kilo diskusija, ar ji turėjo teisę taip pasielgti. Į šį klausimą šiandien atsakė savivaldybės juristai. Jie merui pateikė išvadą, kad politikė parašą galėjo atsiimti, todėl po interpeliacijos tekstu liko tik dešimt parašų, tad nereikia sušaukti neeilinio miesto tarybos posėdžio.

„Išvada skelbia, kad jo neprivalau skelbti, tad ir neskelbsiu“, - pasitikėjimą juristais demonstravo R.Taraškevičius.

Viena iš interpeliacijos B.Šimkui iniciatorių Alina Velykienė anksčiau tikino, kad L.Pupinytė neturėjo teisės atsiimti parašo. Politikė teigė, kad jei meras nešauks neeilinio posėdžio, bus kreipiamasi į teismą. Tačiau šiandien ji tokia kategoriška nebebuvo - esą reikia susipažinti su juristų išvada ir tik tada spręsti, kaip elgtis toliau.

„Nė truputį nepergyvenu dėl šitų reikalų. Nuo pat pradžių valdančiąją koaliciją buvo stengiamasi sugriauti, o aš tame žaidime esu tiesiog panaudojamas“, - vicemeras B.Šimkus tvirtino, kad jo nė kiek nejaudino gresianti interpeliacija.

Paklaustas, ar vis dėlto nekilo noras pačiam atsistatydinti, nes nuolat yra baksnojamas, B.Šimkus aiškino, kad būtų lengviausia į viską numoti ranka, tačiau jis privalo atstovauti rinkėjams, kurie juo pasitikėjo.


Šiame straipsnyje: benas šimkus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių