Vidurvasarį Palangoje pradės kilti universali sporto salė

Šią savaitę Palanga sulaukė teigiamo atsakymo iš Varšuvos dėl universalios sporto salės statybos kurorte pagal bendrą trijų šalių teikiamą projektą, kuriuo siekiama gauti finansavimą iš Europos Sąjungos fondų, rašo vakarinepalanga.lt.

Belieka statyti

Palanga kartu su Varšuvos ir Svetlogorsko miestais pateikė paraišką Baltijos turistų sportinių žaidynių projektui finansuoti pagal Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programą. Šią savaitę iš Varšuvos Palanga sulaukė teigiamo vertinimo, kas reiškia, kad projektas įveikė administracinės atitikties vertinimo etapą. Balandį laukiama projekto kokybinio įvertinimo.

Iš šio projekto lėšų planuojama Palangoje pastatyti universalią sporto salę. Mūsų Savivaldybės administracija nusiteikusi optimistiškai. „Belieka tik surinkti lėšų ir statyti, - žurnalistams sakė kurorto meras Vytautas Stalmokas. - Sustabdyti projektą gali nebent Kultūros paveldo departamentas - tik dėl jo Palangoje neįgyvendinama nemažai projektų. Dabar iš visur esame sulaukę teigiamų atsakymų“.

Anot miesto vadovo, jau atliekami projektavimo darbai. 

Didžioji dalis - palangiškių

Tuo atveju, jei projektas iš tiesų bus patvirtintas, Palangai būtų skirta didžioji finansavimo dalis. Trims skirtingų valstybių miestams – Palangai, Varšuvai ir Svetlogorskui – nusprendus rengti tarptautines moksleivių sporto varžybas, kurioms bus skiriama iki 1 mln. eurų, Lietuvos pajūrio miestui reikia pasistatyti sporto salę. „Šioms statyboms prireiks iki 3 mln. eurų, tai yra per 10 mln. Lt“, - sakė meras. 

Objektą, pasak V.Stalmoko, būtų galima pradėti statyti jau vidury šios vasaros. Pasidomėjus, ar tai reiškia, jog Palangos krepšinio komanda „Naglis“ išliktų Lietuvos krepšinio lygoje, meras atsakė: „Ne tik „Naglis“ išliktų LKL, bet ir kitos komandos čia atvažiuotų treniruotis“.



Bendradarbiavimo esmė

V.Stalmokas atkreipė dėmesį, kad viena iš esminių priežasčių, kodėl su kitų šalių miestais pasirašomos bendradarbiavimo sutartys, ir yra bendros ES paramos galimybė. Minėtoje mūsų kurortas dalyvauja pirmą kartą, bet pagal kitą, bendradarbiavimo su Latvija, programą jau rekonstruotas dviračių takas. 

„Šį mėnesį pasirašėme sutartį su Vokietijos miestu Bergenu, o Riugeno sala yra pasiskelbusi sveikatos sala - tai irgi atitinka mūsų kurorto siekius. Tad tikimės ir su vokiečiais dalyvauti bendruose projektuose“, - kalbėjo V.Stalmokas.

Iki 3 mln. eurų parama

• Universalioje sporto salėje numatomos dvi sporto aikštelės, kad vienu metu galėtų treniruotis dvi komandos. 

• Palangos savivaldybė pageidauja ne mažiau nei 1,5 tūkst. kv. m užimančios sporto salės. 

• Statinio aukštis neviršys 12 m. 

• Salė turėtų talpinti iki 2,5 tūkst. žiūrovų: išstumiamose tribūnose – nuo 1,5 iki 1,7 tūkst., pastatomose – nuo 500 iki 800.

• Pagal Lietuvos, Lenkijos ir Kaliningrado srities bendradarbiavimo per sieną programą Palanga tikisi sulaukti iki 3 mln. eurų paramos. Savivaldybė privalėtų kofinansuoti nuo 5 iki 15 proc. projekto vertės.


Šiame straipsnyje: PalangaPalangos sporto arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

stepas

stepas portretas
...universali salė, o kur baseinas???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių