Viešajai pirčiai vėl kyla grėsmė?

Klaipėdoje dar kartą keliama idėja leisti privatizuoti miesto viešąją pirtį. Neabejojama, kad visą įmonės akcijų paketą, kuris dabar priklauso savivaldybei, įsigijęs privatus investuotojas minėtos įstaigos veiklos čia nebetęstų. Politikai tokiam savivaldybės administracijos siūlymui nepritaria.

Nustatė akcijų kainą

Kiek nurimus šių metų pradžioje kilusiam triukšmui dėl miesto ketinimų leisti privatizuoti viešąją pirtį, ši idėja pradedama svarstyti iš naujo.

Vakar šį klausimą aptarė uostamiesčio Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai.

"Buvo daug diskusijų, bet yra priimtas galutinis sprendimas privatizuoti šitą įmonę", – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Anot jo, nustatyta bendrovės "Vildmina", kuri ir valdo viešąją miesto pirtį, 100 proc. akcijų paketo kaina – 393 tūkst. eurų.

Būtina atnaujinti

E.Simokaitis pripažino, kad, priimant sprendimą privatizuoti miesto viešąją pirtį, buvo vertinta daug galimybių. Tačiau akivaizdu, kad pirties būklė yra labai prasta. Jai pagerinti būtinos investicijos siekia maždaug 800 tūkst. eurų.

Neabejojama, kad tokia našta pačiai bendrovei būtų nepakeliama.

Pirtyje reikėtų atnaujinti vandentiekio ir nuotekų tinklus, patalpas, pakeisti itin daug kainuojantį katilą.

Savivaldybės administracija vykdyti pirties privatizavimo procedūras siūlo dar ir dėl to, kad tokių paslaugų teikimas nėra savivaldybės funkcija.

Siūlymui nepritarė

Komiteto narė Vaida Žvikienė tikino, kad, svarstant pirties privatizavimo klausimą, buvo nuspręsta atlikti nemažai namų darbų – numatyti reikiamas investicijas, būdus, kaip galima efektyvinti veiklą, galimybes pritaikyti pirtį turizmui ar teikti socialines paslaugas.

Būtent išsamių atsakymų į šiuos klausimus ir buvo pasigesta.

Komiteto nariai neabejojo, jog už 393 tūkst. eurų įmonės akcijų paketą įsigijęs pirkėjas nesiims į pirties veiklą investuoti dar 800 tūkst. eurų ir tikrai užsiims kita veikla.

Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariai nusprendė klausimą atidėti ir svarstyti, kai bus pateikti visi argumentai.

Likimo nuspręsti neskubės

Nuomonės, jog, sprendžiant pirties privatizavimo klausimą, negalima skubėti laikosi ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

"Kai sausį dėl pirties kilo sujudimas, pamenu, kas buvo pasakyta, pažadėta ir paleista. Administracija savo pavedimą, bent jau tą dalį, kur reikėjo įvertinti akcijų paketą, įvykdė ir, man pačiam nesant, nuėjo automatiniu tolesnių procedūrų keliu – parengė tarybos sprendimą, o pavaduojantys kolegos jį įtraukė svarstyti komitetuose. Vėl tarsi kyla ažiotažas", – apibendrino meras.

Miesto vadovas jau spėjo susitikti ir su kitokią nuomonę dėl pirties privatizavimo turinčia žmonių grupe, kuriems paaiškino, jog dabar savo poziciją turės išsakyti komitetų nariai.

"Galiu tik tiek pasakyti, kad aš tikrai šio klausimo į artimiausių posėdžių darbotvarkę traukti nesiruošiu ir tokių planų tegul niekas nekuria", – pabrėžė V.Grubliauskas.

Anot jo, dar liko darbų, kuriuos turės atlikti savivaldybės administracija, tad dabar neverta kalbėti apie daugybę aistrų keliantį sprendimo projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomiai čia

Idomiai čia portretas
,,...siūlo dar ir dėl to, kad tokių paslaugų teikimas nėra savivaldybės funkcija.."TAI PADARYKIT KAD BŪTŲ SAVIVALDYBĖS FUNKCIJA! Taigi vienintel savivaldybė Lietuvoje dirbanti pelningai ir turinti pliusą pajamų!Užtenka mums tų visokio plauko prichvatizatorių-a'lia investitorių, katri arba išsunkia viską iki paskutinio lašo ir numeta, arba savo minkštais maumonėliais nesugeba normalia tvarkytis.

MIESTO VALDZIA

MIESTO VALDZIA portretas
O kam reik kad zmones praustusi ???

zygmas

zygmas portretas
..kysininkai nerimsta...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių