Viešieji pirkimai taps skaidresni

Uostamiesčio savivaldybė atsižvelgė į Specialiųjų tyrimų tarnybos pasiūlymus, kuriuos, kaip teigiama, įgyvendinus viešieji pirkimai taptų skaidresni. Paruošta tvarka, kurioje numatytas jų įgyvendinimas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba pasiūlymus pateikė atlikusi korupcijos rizikos analizę uostamiesčio savivaldybės viešųjų pirkimų inicijavimo, organizavimo, vykdymo ir kontrolės srityse.

Kaip juos sekasi įgyvendinti, pristatyta Klaipėdos savivaldybės antikorupcijos komisijai.

Klaipėdos savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Vilma Marcinkevičienė teigė, kad iš viso buvo pateikta 20 siūlymų, kurie buvo įvertinti.

Buvo parengtas jų įgyvendinimo priemonių planas. Jis patvirtintas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu.

"Dalis siūlymų yra įgyvendinta. Taip pat parengėme Klaipėdos savivaldybės viešųjų pirkimų organizavimo ir vidaus kontrolės tvarkos aprašo projektą. Jame numatytas likusios dalies siūlymų įgyvendinimas", – sakė V.Marcinkevičienė.

Antikorupcijos komisijai minėtą tvarką įsipareigota patvirtinti iki liepos 1 d. Tai bus daroma Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

21 pasiūlymas.

21 pasiūlymas. portretas
21. Nutraukti dūdoriaus šeimininę rangą. Nustot mokėt 2000 eur/mėn dūdorienėi iš miesto biudžeto už dūdoriaus pramogas.

Darius

Darius portretas
Tai gal ir džiazo festivalyje pagaliau atsiras skaidrumas??? skaidrumo nebuvimas tik parodo kokios korumpuotos yra tarnybos Klaipėdoje :(
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių