Vietoj Žaliosios vaistinės – grožio salonas

Seniausia miesto vaistinė, kurią iš savivaldybės perėmė Klaipėdos verslininkas, suremontuota ir baigiama įrengti. Prieš porą metų buvo kalbama, kad Žalioji vaistinė liks, tačiau dabar prabilta apie kitokius planus.

Dar 2015-aisiais Žaliąją vaistinę globojantis uostamiesčio verslininkas Aidas Kaveckis kalbėjo apie jos gaivinimą.

Šiek tiek daugiau nei 68 kv. m užimančioms erdvėms naudoti taikomi gana aukšti kriterijai, nes vaistinė yra įtraukta į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.

Tąkart A.Kaveckis sakė norintis išsaugoti turimą paveldą ir atkurti vaistinę tokią, kokia ji buvo prieš kelis šimtus metų.

Neseniai klaipėdiečiai vėl ėmė kelti klausimą, koks likimas laukia seniausios, miesto simboliu tapusios vietos.

Žmonės sujudo nugirdę, kad baigus remontuoti patalpas vaistinės neliks, o vietoj jos įsikurs grožio salonas. Esą kaip neliko "Juodojo erelio" vaistinės, lygiai taip pat sunaikins ir Žaliąją.

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus vyriausiasis valstybinis inspektorius Laisvūnas Kavaliauskas teigė, kad, atlikus archeologinius tyrimus ir kitus reikalingus darbus, pernai senamiestyje esančios patalpos buvo perduotos savininkui.

"Dalyvavau patalpų priėmime, kai dar buvo tik plikos sienos. Lyg ir sakė, kad ten vyks prekyba papildais, panaši veikla, tačiau nieko konkretaus. Kaip supratau, tiesiogiai su vaistais tikrai nebus ryšio", – užsiminė L.Kavaliauskas.

A.Kaveckis atskleidė, kad patalpos išties buvo perduotos vieno grožio salono savininkams. 

"Patalpose įsikurs grožio salonas, kiek žinau, bus dirbama ekologiškais produktais ir panašiai", – teigė pašnekovas.

Kasinėjant buvo rasta įvairių radinių, priklausiusių istorinei vaistinei, – buteliukų nuo medikamentų, vaistų gamybos prietaisų, tokių kaip kolbos, keraminiai tigliai. Todėl planuojama iš aptiktų daiktų įrengti nedidelę pažintinę ekspoziciją.

Ilgą laiką Žalioji vaistinė priklausė miesto savivaldybei. Kadangi niekaip nesisekė išnuomoti patalpų, jos buvo įtrauktos į privatizuojamų objektų sąrašą. Žaliąją vaistinę A.Kaveckis įsigijo 2011-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mmm

mmm portretas
Jeigu žmonės būtų pirkę tose vaistinėse, tai jos nebūtų bankrutavusios. Tai ko nepirkote? Akivizdu, kad jos niekam nebuvo reikalingos, kaip beje ir turistams. Aš nenorėčiau kad už mokėsčių mokėtojų pinigus savivaldybė išlaikytų nerentabilias įmones.

Zenonui Priekuliškiui

Zenonui Priekuliškiui portretas
Gal galima detaliau, labai įdomu :) Ar blauzdos per silpnos?

el

el portretas
tai kad vaistinėse irgi jau greit daugiau bus parfumerijos nei vaistų net juokinga darosi nuo tokio derinio
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių