Vietoj žiedinės sankryžos – šviesoforas

Uostamiestyje rengiamasi vadinamojo Tilžės žiedo rekonstrukcijai, kurios metu šis eismo objektas virs keturšale sankryža, reguliuojama šviesoforu. Jau netrukus ketinama skelbti darbų rangos konkursą.

Nors konkurso sąlygų derinimas ir užtruko, tačiau, pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, konkursą ketinama paskelbti jau artimiausiomis dienomis.

Nors konkursas ir bus paskelbtas kiek vėliau, nei tikėtasi, tačiau Šilutės plento, Tilžės ir Mokyklos gatvių žiedinės sankryžos atnaujinimas prasidės dar šiemet.

"Jeigu viskas eisis gerai, vasaros gale pradėsime dirbti", – tvirtino V.Švedas.

Šis projektas aprėps teritoriją nuo geležinkelio pervažos Tilžės gatvėje, žiedinę sankryžą, jos prieigas visose susikertančiose arterijose, kad būtų užtikrintos sklandžios sankryžos ir gatvių jungtys, ir Šilutės plento ruožą beveik iki Paryžiaus Komunos gatvės.

Po pertvarkos žiedinė sankryža virs keturšale šviesoforu reguliuojama sankryža.

Bus pakeista gatvių danga, sutvarkyti pėsčiųjų ir dviračių takai.

Tiksli rekonstrukcijos darbų kaina bus pranešta tik tada, kai paaiškės rangovai, tačiau preliminariai skaičiuojama, kad šios permainos atsieis apie 6,5 mln. eurų.

Ateityje darbus Šilutės plente ketinama tęsti toliau.

Pasak V.Švedo, jau šiemet bus perkami projektavimo darbai ruožui nuo Paryžiaus Komunos gatvės iki Kauno gatvės ir Šilutės plento sankryžos. Bus pertvarkoma ir ši gatvių sankirta.

Planuojama, kad šie darbai vyks tik tada, kai jau bus baigta Tilžės žiedinės sankryžos rekonstrukcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Naikinti zieda??!! Jus isprotejot?! Geras ten pralaidumas ten, jei bus sankryza tai garantuotai bus pablogintas eismas!! JUS KELIUS GERIAU TVARKYKIT, ASFALTUOKIT! PAZIUREKIT I BALTIJOS ZIEDA, LOPU IR DUOBIU RATELIS KUR VAZIUOKLES ZUDOMOS N METU!!! Ne iki o nuo komunos g. silutes plenta iki baltijos pr. tvarkyt pirma reikia!! Kelsim i situs reikalus i virsu!!! Jau atsibodot!!

O varge.

O varge.  portretas
Kada nešame gėles, ar vainikus buvusiam žiedui? Su juodais kaspinais. 100% Klaipėdiečių liūdi išskyrus tuos urie gaus užsakymą.

as neturiu zodziu

as neturiu zodziu portretas
Nebeturi kaip praplaut pinugus. Geriau baltijos zieda sutvarkytu kad kamsciu nebutu. Asilu kompanija toj savivaldybej sedi.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių