„Vilties bėgimas“ trikdys eismą

Dėl "Vilties bėgimo" uostamiesčio vairuotojai sekmadienį po pietų turėtų aplenkti miesto centrą. Eismą šioje Klaipėdos dalyje trikdys bėgikai. Įspėjama, kad dėl renginio ilgiau truks ir kelionės miesto autobusais, iki reikiamo taško gali tekti paėjėti toliau.

Eismas Taikos prospekte, Tiltų, Manto ir Liepojos gatvėse bus ribojamas nuo 13.30 iki 16 val. Dėl renginio teko pakoreguoti miesto autobusų trasas.

Šiaurės kryptimi pagrindinių maršrutų autobusai važiuos paskui bėgikus, o į pietų pusę tą miesto dalį, kurioje ribojamas eismas, aplenks S.Dariaus ir S.Girėno, Naująja Uosto ir Pilies gatvėmis.

Taip pat dalis transporto priemonių renginio teritoriją apvažiuos Šiaurės prospektu, Kretingos, Bangų, Galinio Pylimo, Priestočio gatvėmis.

"Anksčiau bandydavome važiuoti paskui bėgikus. Tačiau šiemet "Vilties bėgimas" tapo didesnis. Dalyviai bėgs ne į vieną pusę, o į abi. Įvertinome, kad prarasime labai daug laiko. Dėl to nusprendėme apvažiuoti pagrindinę teritoriją, kurioje vyks renginys", – pasakojo viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Tačiau vadovas pabrėžė, kad kai kurių gatvių, kur šurmuliuos "Vilties bėgimas", neįmanoma apvažiuoti. Tad Taikos prospekte autobusai riedės paskui bėgikus. Dėl to autobusai gali atsilikti nuo grafikų.

"Juk nevažiuosi tik Šilutės plentu ar Minijos gatve", – tvirtino vadovas.

"Vilties bėgimo" trasa tęsis nuo prekybos centro BIG iki Vasaros estrados. Šiemet bus bėgama ne tik šia kryptimi. Pirmiausia profesionalūs sportininkai bėgs nuo Šv. Pranciškaus onkologijos centro iki BIG. Tada su kitais bėgikais grįš iki Vasaros estrados.

Daugiausia žmonių tradiciškai bėga trumpiausią trasą – nuo Atgimimo aikštės iki Vasaros estrados.

Automobilių vairuotojams taip pat rekomenduojama renginio metu pasirinkti kitus kelius arba apskritai nevažiuoti į miesto centrą. Patariama įvertinti, kaip važiuos miesto autobusai.

"Būtų geriausia, jei gyventojai savo keliones planuotų prieš bėgimą ir po jo", – atkreipė dėmesį G.Neniškis.

Miesto autobusų trasos sekmadienį nuo 13.30 iki 16 val.

2 maršrutas

Į pietinę miesto pusę: patvirtintu maršrutu, Sportininkų g., S.Dariaus ir S.Girėno g., Priestočio g., Mokyklos g., toliau – patvirtintu maršrutu.

Į šiaurinę miesto pusę: patvirtintu maršrutu, Mokyklos g., Priestočio g., S.Dariaus ir S.Girėno g., Sportininkų g., toliau – patvirtintu maršrutu.

2A maršrutas

Į pietinę miesto pusę: patvirtintu maršrutu, Sportininkų g., Naująja Uosto g., Pilies g., Galinio Pylimo g., Taikos pr., toliau – patvirtintu maršrutu.

Į šiaurinę miesto pusę: patvirtintu maršrutu paskui bėgimo koloną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bugis

Bugis  portretas
Girdejau, norintys begti, turejo dar 15 euro sumoketi... Na cia tai akibrokstas, ir cia pasipelnyti uzsimane... Totalus kosmaras!

Rina

Rina portretas
Tas b4gimas ne laiku ir ne vietoj.organizuokite už miesto ir netrikdykit eismo "bėgikai vilties".

Zarukana

Zarukana portretas
Visa diena sugadino...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių