„Vilties bėgimo“ organizatoriai net dešimt dienų skaičiavo aukas

Praėjus dešimčiai dienų po "Vilties bėgimo", jo organizatoriai ketina paskelbti paaukotų pinigų sumą. Šiemet bėgimo dalyvius nemaloniai nustebino nustatyti aukų įkainiai. Tačiau, pasak organizatorių, lėšos bus skirtos kilniam tikslui.

"Mes niekur neskubame, jeigu ką", – paklaustas, kodėl taip ilgai užtruko paaukotų pinigų skaičiavimas, dienraščiui atrėžė "Vilties bėgimo" koordinatorius Valdas Daujotas.

Šiais metais atėjusieji į "Vilties bėgimo" renginį buvo nemaloniai nustebinti. Pastebėta, kad, palyginti su praėjusiais metais, įkainiai už bėgiko numerį išaugo, be to, renginio dieną nustatytas aukos dydis buvo 5 eurais didesnis nei iš anksto registruojantis.

"Sakote, buvo daug negatyvių reakcijų dėl aukos dydžio? Bet tas negatyvas kaip pūlinys išeis. Svarbiausia, kad mes kiekvienais metais vis daugiau paslaugų teikiame žmonėms nemokamai. Jei kam kas neaišku, tegul pasižiūri puslapyje onkocentras.lt", – teigė pranciškonas brolis Benediktas Jurčys.

Pagal įstatymus nustatytas aukos dydis (mokestis už bėgimo numerį), pasirodo, vis dėlto gali būti laikomas auka, jei tie surinkti pinigai bus skirti labdarai.

Valstybinės mokesčių inspekcijos Teisės departamentas pateikė tokią išvadą: "Religinės bendruomenės gautos lėšos už dalyvavimą bėgime, t. y. už gautą bėgiko numerį, priskiriamos ūkinės komercinės veiklos pajamoms, kadangi šios lėšos gautos ne kaip auka, o kaip nustatyto dydžio mokestis, pavyzdžiui, 20 eurų, už galimybę dalyvauti bėgime, t. y. gauti bėgimo numerį. Jeigu religinė bendruomenė lėšas, surinktas už dalyvavimą minėtame renginyje, paskirtų tiesiogiai ligoniams, jos pagal įstatymo nuostatas būtų laikomos labdara ir pajamų mokesčiu neapmokestinamos."

Šiandien "Vilties bėgimo" organizatoriai ketina "pradėti aiškiau formuluoti bėgimo tikslus ir politiką, plačiau nušviesti onkocentro veiklą ir pateikti duomenis apie gautų labdaros lėšų panaudojimą".

Pernai Šv. Pranciškaus onkologijos centrui paaukota per 60 tūkst. eurų. Manoma, kad panaši suma yra surinkta ir šiemet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiog

Tiesiog portretas
mano galva, turetu buti auka. O tai, kiek galiu ar noriu. O begimas atima daug jegu, finansu irgi(zmonems kainuoja kelione i Klaipeda ir kiti dalykai)....ir reiketu dziaugtis , kad renkasi ( daugiausia tai jaunimas),kad bega, nesdami dziaugsma ir grauduli.... kai stebiu sia begancia minia, norisi verkti...man labai grazu...organizatoriai tturetu susimastyti ir padaryti isvadas....

mama

mama portretas
Mes tris metus is eiles su trimis savo vaikais dalyvaudavome siame begime. Bet siemet, deja, "auka" pasirode ne daugiavaikes seimos kisenei. O gaila. Jau ir cia komercija.

virginija

virginija portretas
ar cia auka skaitosi? sunus paauglys ruosesi dalyvauti begime,bet pamacius kaina,na atleiskit, tikrai ne..10 euru vaikui tikrai yra daug.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių