„Vilties bėgimui“ paremti - labdaros koncertų ciklas

Ketvirtadienį Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje vyko Šv. Mišios. Tai buvo padėkos malda už Vilties bėgimo savanorius, rėmėjus ir organizatorius.

Mišių metu psalmes ir giesmes atliko Arūnas ir Lina Raudoniai, kuriuos rekomendavo asociacijos „Klaipėdos džiazo festivalio“ vadovė Inga Grubliauskienė bei festivalio globėjas, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Mišių metu Brolis Benediktas pasidžiaugė, kad Klaipėdos džiazo festivalis yra socialiai atsakingas ir prisideda organizuojant Vilties bėgimo renginį, remiant Šv. Pranciškaus onkologijos centro statybą.

Brolis Benediktas pakvietė visus maldai už Vilties bėgimo renginius, sergančiuosius, maldoje užtarė ir Klaipėdos džiazo festivalį, kad jo metu pagaliau nelytų.

Mišių metu buvo pasidžiaugta Gedminų pagrindinės mokyklos iniciatyva ir savanoriška -finansiška pagalba. Mokyklos vaikai ir jų tėveliai kepė įvairius gardėsius, kuriuos vėliau pardavinėjo mokyklos bendruomenei. Surinkti mokinių pinigėliai bus paaukoti Šv. Pranciškaus onkologijos centro statybai. Gedminų pagrindinės mokyklos nariai statybai surinko virš 700 Lt.

Po Šv. Mišių visi buvo kviečiami pasivaišinti Kretingos Viešpaties Apreiškimo vienuolyno išvirta sriuba ir riekele duonos.

„Esu tikra, kad Šv.Pranciškaus onkologijos centras bus paguoda ir pastiprinimas daugeliui. Susidūrę su vėžio ligomis, pasimetame, išsigąstame, atsitraukiame. Dėl to kilni brolių Pranciškonų misija sukurti užuovėjos namus, kur sergantieji ir jų artimieji atrastų vidinių jėgų įveikti užklupusią ligą, yra labai svarbi. Tačiau tam, kad vėliau jis taptų švyturiu mūsų artimiesiems, mes visi turime prisidėti prie jo įkūrimo šiandien,“- sako Inga Grubliauskienė.

„Rengiame labdaros koncertų ciklą „Muzika gydo“, skirtą šv. Pranciškaus onkologijos centro statybai remti, tikėdami, kad menas, muzika turi galią gydyti, atgaivinti mūsų širdis“, - teigia ji.

Gegužės 20 d. 14.30 val. Klaipėdos Vasaros koncertų estradoje nugriaudės baigiamasis „Vilties bėgimo“ koncertas “Muzika gydo„. Gros Klaipėdos diksilendas, Old City Band, Steponas Zonys, grupė “Karo stovis”, Funk In, Jurij Veklenko su grupe, “Jam studijos" lindyhopo šokėjai (vad. Dovilė Bobianskytė ir Osvaldas Bertašius).

Gegužės 31 d. 19 val. Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje Klaipėdoje (Savanorių g. 4) rengiamas labdaros koncertas “Akustinės spalvos.” Linas Švirinas ir grupė.

Šio „Vilties bėgimo“ tikslas - surinkti 600 tūkst. litų, kad pirmoji onkologijos centro statybų dalis būtų užbaigta sklandžiai.


Šiame straipsnyje: Vilties bėgimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių