Vingio gatvės prekyvietėse – įžūlūs pažeidėjai

Ketvirtadienį Viešosios tvarkos specialistai tikrino Vingio gatvėje esantį prekyviečių ir parduotuvių kompleksą. Tokių veiksmų jie ėmėsi po skundo dėl nelegaliai pardavinėjamų sodo ir daržo gėrybių.

Pasirodo, skundas buvo gautas ne be pagrindo – du vietinių prekeivių nurodyti asmenys buvo pričiupti nusikaltimo vietoje. Pastarieji siūlomų prekių turėjo nedaug ir bandė išsisukti meluodami, jog jas Dituvos soduose užaugino mama.

Kadangi jie leidimų neturėjo, o asmens dokumentus pateikti atsisakė, į pagalbą buvo pasitelkta policija.

„Pareigūnas pasiūlė juos įspėti ir pažadėjo prižiūrėti. Jei toks atvejis pasitaikys dar kartą – prekeiviai bus nubausti“, – patikino Viešosios tvarkos skyriaus vyr. specialistas Vigandas Jablonskis.

Pasak jo, kelis kilogramus morkų ir agurkų turėję asmenys juos galimai įsigijo Šilutės plente esančioje bazėje ir perpardavinėjo prie Vingio pasažo.

Teigdamas, jog toks skundas buvo gautas pirmą kartą, V. Jablonskis nurodė, kad bobulyčių, prekiaujančių keliais obuoliais ar gėlių puokštele Viešosios tvarkos specialistai nevaiko, argumentuodami, jog didelės žalos kitiems prekeiviams jos nedaro.

Vingio gatvės prekyviečių ir parduotuvių komplekse buvo patikrintos ir kitos, šalimais esančios prekybos vietos. Vienoje jų – prekeivė leidimo pateikti taip pat negalėjo.

„Ji teigė, kad leidimas yra išrašytas, tačiau nespėjo atsiimti. Kai įteikėme kvietimą atvykti pas mus, moteris pažadėjo jį pristatyti rytoj“, – pasakojo V. Jablonskis.

Likusieji prekybininkai darbavosi pagal taisykles. Tiek vaisių ir daržovių, tiek kosmetikos bei apatinio trikotažo pardavėjai leidimus turėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūta78

Rūta78 portretas
Galima pagalvoti, kad tos bobulytės yra didžiausias Lietuvos šešėlis:)

Noriu patikimiau

Noriu patikimiau portretas
Niekada iš tokių neaiškių neperku, geriau jau į turgų nuvažiuoti. Ir apskritai, jei jau prekiauja, tegul su visais leidimais. Kodėl vieni turi mokėt už vietą, kiti šalia nemokamai prekiauja? Nelabai gražu...

Andriuska

Andriuska portretas
Skandalas, kriminalas! Nubausti nusikaltėlius! Baudom pagal galiojantį įstatymą. Kiek už tokį pažeidimą skiria? Berods 10 Lt :D
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių