Virš Klaipėdos stomatologijos poliklinikos - petvarkos grėsmė

Uostamiestyje siūloma įsteigti dar vieną sveikatos priežiūros centrą. Taip tikimasi išgelbėti pacientus prarandančią Stomatologijos polikliniką.

Per pastaruosius penkerius metus Klaipėdos stomatologijos poliklinikoje teikiamų paslaugų sumažėjo beveik tris kartus. Gerokai nubyrėjo ir prisirašiusių pacientų – nuo 80 tūkst. iki 36 tūkst.

Tad gydymo įstaigai skiriamas gerokai mažesnis finansavimas. Dalis poliklinikos darbuotojų išėjo iš darbo, o triaukščio pastato dalis buvo atiduota Klaipėdos sveikatos priežiūros centrui.

Klaipėdos miesto savivaldybės sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė pasiūlė poliklinikos „gelbėjimo akciją“ – įkurti savarankišką pirminės sveikatos priežiūros centrą. Tai būtų ketvirtoji savivaldybei pavaldi tokio tipo gydymo įstaiga.

Tokia idėja esą gimusi dėl to, kad šiuo metu po vienu stogu ir taip glaudžiasi dvi skirtingos gydymo įstaigos. Tad liktų jas tik sujungti.

Klaipėdos stomatologijos poliklinikos vyriausioji gydytoja Gražina Macnorienė neslėpė abejonių dėl šio pasiūlymo. Vadovė apgailestavo, jog prieš kelerius metus nebuvo atsiklausta jų nuomonės dėl kitos gydymo įstaigos įkėlimo į poliklinikos patalpas.

G.Macnorienė svarstė, ar nebūtų efektyviau poliklinikos veiklą dar labiau perorientuoti į vaikams teikiamas burnos priežiūros paslaugas.

Vadovės manymu, šiuo metu mažieji klaipėdiečiai nenoriai priimami kolegų kitose gydymo įstaigose. Be to, dauguma odontologinių paslaugų teikia privačios įstaigos. Tad jie galėtų užpildyti šią nišą.

Stomatologijos poliklinika taip pat galėtų skirti didesnį dėmesį būtinai pagalbai naktimis ir savaitgaliais.

Šiuo metu gydymo įstaiga dirba be finansinių nuostolių, tačiau pastebima, kad jai išgyventi padeda tik teikiamos mokamos burnos priežiūros paslaugos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nubyrejo

nubyrejo portretas
Cha cha, tai gal reikejo pasiaiskint kur ir kaip tie pacientai nubyrejo ? Dar vienas didedelio nusikaltimo ir issvaistymo epizodas... Bet kam tai idomu ? Pacientai buvo izuliai isprasomi ir istrinami is stomotologijos poliklinikos sarasu, paskutiniu laiku tai buvo daroma sistemingai, seimos gydytojas ne stomotologijos poliklinikoj - eik lauk... Ir turime dabar ka kazkas, kad norejo, kad turetumem, kazkas pasiims sau visa didziuli gydymo kompleksa, o zmogeliai gauna keliu menesiu laukima, kad papultu pas odontologa...

taip

taip portretas
Ten didziule betvarke,neimanoma sulaukt talonu,net jei priklausai pagal seimos gydytojus. Is kart siulo mokamas paslaugas,o klientu aptarnavimas nemaloniai nuteikia.

raimundas

raimundas portretas
Jei vadovas nesugeba įmonėje įvesti tvarkos, tai reorganizuosime įmonę.- Tokius sprendimus reikėtų daryti tyliai, kad nebejuokinti žmonių savo "impotencija".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių