Visuomeninės pareigos klaipėdiečių nevilioja

Nors dabartinių uostamiesčio seniūnaičių kadencija baigsis jau kitais metais, daugiau nei pusė Klaipėdos seniūnaitijų gyventojų tokių savo atstovų vis dar neturi. Tiesa, šią savaitę Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu patvirtinti keturi išrinkti seniūnaičiai.

Šiuo metu Klaipėdoje visuomeniniais pagrindais dirba 25 išrinkti seniūnaičiai. Iš viso mieste yra 55 seniūnaitijos.

Šią savaitę Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu patvirtinti dar keturi išrinkti seniūnaičiai: Berželio seniūnaitė Audronė Zalumskienė, Girulių seniūnaitis Viktoras Kavolis, Menų mokyklos seniūnaitė Virginija Vitkauskienė ir Strėvos g. seniūnaitė Rasa Senkienė.

Savivaldybės administracija balandžio mėnesį planuoja organizuoti seniūnaičių rinkimus ir išrinkti seniūnaičius tose seniūnaitijose, kuriose nėra išrinktų ir patvirtintų visuomenės deleguotų atstovų. Išrinktų seniūnaičių kadencija baigsis 2019 metais po savivaldybių tarybų rinkimų.

Seniūnaičius gali siūlyti visuomenė, kelti savo kandidatūras gali ir asmenys, norintys tapti seniūnaičiais.

Klaipėdos savivaldybė nežino, kodėl seniūnaičių rinkimai nesulaukia didelio susidomėjimo. Spėjama, kad trūksta motyvacijos.

Beje, daugiau laisvų seniūnaitijų yra pietinėje miesto dalyje. Centrinėje seniūnaičių išrinkta daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ursule

Ursule portretas
Tai, kad tų klaipėdiečių neliko. Jie emigravo. Jų vietas užėmė aplinkinių kaimelių gyventojai. O paskutiniu metu miestą sėkmingai įsisavina ukrainiečiai. Nenustebsiu, kad po kokių 8 metų miesto meru taps koks Olesis Chachlo.

NVO

NVO portretas
Klaipėdos visuomenininko kelias yra nedėkingas ir dažniausiai beviltiškas.Negana to, kad ilgamečio, LR visuomenei įkalto liberaliojo požiūrio(darai tik už mokestį..) dėka visi į idealistą žiūri su pašaipa bei patyčia, valdžios žmonės su tokiu visuomenininku tik žaidžia.Teatrą.Panaudodami savo tikslams tiek jo laiką, tiek jo jėgas.Kiek žinau net įvairių visuom.tarybų, nevyriausybinių organizacijų, gyventojų bendruomenių sprendimai ar žodis pav.mūsų savivaldybėje turi tik PATARIAMĄJĄ vertę.O tas reiškia-ar kalbi ar vėjas pučia, jiems vistiek..Žinoma, tokie žaidimai kaip raštų rašymas, susitikimai, projektų-programų pristatymai visuomenei, valdžiukams reikalinga.Kad užsidėti pliusą ir padeklaruoti neva su viešu interesu Klaipėdoje viskas tvarkoje ir į jį kreipiamas l.didelis dėmesys.

Tomas

Tomas portretas
O dėl kokių priežasčių kažkas turėtų norėti būti seniūnaičiais? Juk jie negauna jokių papildomų teisių ar galimybių kažką pakeisti. Lygiai tiek pat gali ir tiesiog aktyvus pilietis/pilietė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių