Visuomenininkai priekaištavo Klaipėdos merui

Visuomenininkai pabandė papriekaištauti Klaipėdos merui dėl pavojų žmonėms keliančių griūnančių pastatų ir sulaukė kvietimo dirbti kartu.

Grupelė visuomeninės organizacijos „Žalia banga“ narių, vedini vadovės Dalios Žukienės, pirmadienį priešpiet apsilankę pas miesto merą Vytautą Grubliauską, papriekaištavo, kad miesto centre griūna kelios dešimtys pastatų.

Jaunieji visuomenininkai nedidelėje centrinės miesto dalies atkarpoje nuo J.Janonio gatvės iki senosios turgavietės suskaičiavo 30 apleistų, neremontuojamų, griūvančių bei pavojų praeivių saugumui keliančių pastatų. Šis skaičius nė kiek nenustebino nei mero, nei susitikime dalyvavusių Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus, nei mero patarėjo Simono Gentvilo.

V.Grubliauskas tikino, kad situacija jam labai gerai žinoma ir asmeniškai jį skaudina nė kiek ne mažiau, nei bet kurį kitą klaipėdietį.

Valdžios atstovai vardijos kelias priežastis, dėl kurių sudėtinga greitai imtis apleistų namų tvarkymo. Viena jų – griozdiškas procedūras numatančios Administracinių teisės pažeidimų kodekso nuostatos, kurių efektas, jas pritaikius, yra apgailėtinai menkas.

Vis tik savivaldybės tarnautojai jau yra numatę sankcijas namų – vaiduoklių savininkams. Pirmiausiai ketinama jiems smogti didesniais nekilnojamojo turto ir žemės mokesčiais.

Ne pirmą kartą savivaldos institucijos atstovai viešai pareiškė, kad prie miesto piktžaizdžių kerojimo prisideda nelankstūs kultūros paveldo saugotojai. Be to, paveldosaugininkai, pasak mero, neišnaudoja jiems įstatymų suteiktomis galiomis bausti apsileidusius pastatų savininkus ir net nacionalizuoti jų apleistus kultūros objektus.

„Tikiuosi, kad jūs tapsite mūsų talkininkais, o mūsų bendri susitikimai vyks kartą kas keli mėnesiai“, – viltingai baigė susitikimą miesto meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Nuolat kartojama: "Valdžios atstovai vardijos kelias priežastis, dėl kurių sudėtinga greitai imtis apleistų namų tvarkymo. Viena jų – griozdiškas procedūras numatančios Administracinių teisės pažeidimų kodekso nuostatos, kurių efektas, jas pritaikius, yra apgailėtinai menkas." N.P.: tiesa tokia, kad gali kas dvi svaitės rašyti ir skirti nuobaudas savininkams vidut.1000 Lt už tęstinį laikymą griuvėsiuose jų nuosavybės. Bet savivaldybė nei pati daro, nei kitas įstaigas , kurios turi tokią teisę, ragina. Kult.paveldo departamentas atsakingas už kelis iš kelių dešimčių straipsnyje aprašytų griuvėsių (tik tie, kurie įrašyti į registrą).

max

max portretas
gal galima būtų priminti ką tokio labai ženklaus šiuo klausimu nuveikė Dalia Žukienė ir Naglis Puteikis būdami miesto valdžioje? Tik be visų tų budingų bla bla bla. Konkrečiai - pirma, antra, trečia ir tt.

Liberalas

Liberalas portretas
Mes žinome, kad miestas skursta, bet mes ne, apgailestaujame, tik tiek ir nieko padaryti negalime.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių