V.Lekevičius: „Atlantas“ buvo ir bus

„Dubleriai nevažiavo į Mažeikius man žinant“, – „Atlanto“ futbolo klubo prezidentas Vacys Lekevičius neatrodė pernelyg sunerimęs dėl Lietuvoje kilusių įtarimų, jog Klaipėdos komandai, apie kurios bankrotą sklando gandai, atėjo paskutinioji.

„Klube trūksta žaidėjų, turime vos vieną sveiką vartininką. Atsižvelgęs į tai, kad sunkiai gyvename, pasakiau treneriams, jog nėra prasmės eikvoti lėšų kelionei, nežadančiai gero rezultato“, – atviravo ekscentriškasis futbolo specialistas, neslėpęs, kad tomis dienomis lankėsi Kaliningrade, kur buvo susitikęs su galimais rėmėjais.

Anot V.Lekevičiaus, dublerių pirmenybės nėra svarbios, varžybų nuostatai leidžia kartą neišvykti į rungtynes, todėl ir patarė treneriams žengti tokį žingsnį, kurį sureikšmino „Atlanto“ mirties laukiantys nedraugai.

Ilgametis klubo vadovas neslėpė, kad finansinė situacija yra sunki, tačiau pastebėjo, kad garsioji komanda laidojama per anksti: „Tie, kas trina rankas, noriu pasakyti: „Mes išsikapstysime iš duobės“.

Prezidentas apgailestavo, kad šiandieninė futbolo situacija mieste – klaiki, neskatinanti rėmėjų atverti piniginių.

V.Lekevičius sarkastiškai pajuokavo, kad klaipėdiečiai jau nežino, ar uostamiestyje yra komandų. Greitai Lietuvos čempionatas įpusės, o „Klaipėda“ ir „Atlantas“ visas varžybas žaidė svetimuose miestuose.

„Ar gi tai normalu? – klausdamas piktinosi charizmatiškasis futbolininkas. – Geriausiu atveju į Miesto stadioną būsime įleisti tik liepos mėnesį. Pinigus, skirtus žaidėjams, turiu atiduoti už Gargždų stadiono nuomą. Juokinga ir graudu, kad laukiamas dviejų Klaipėdos komandų mūšis, vadinamasis „derbis“, vyks kitame mieste“.

Klubo vairininkas guodėsi ir tuo, kad žaidėjai neturi net kur treniruotis.

„Ar A lygos komanda turi kelti meistriškumą žiemai pritaikytoje žvyro aikštėje, kurioje per dulkes nematyti kamuolių, ar tame atsarginės aikštės 10 m pločio ir 50 m ilgio lopinėlyje?“ – retorinius klausimus bėręs V.Lekevičius pasidžiaugė, „Atlanto“ futbolininkai, čempionate iškovoję 6 taškus, pranoko save.

Prieš daugiau nei dvejus metus nepavydėtinoje situacijoje buvęs Vilniaus „Žalgiris“ puikiai supranta finansinių sunkumų kamuojamus klaipėdiečius.

Šį sekmadienį (gegužės 8 d.) 17 valandą turėjusios vykti VMFD „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Atlanto“ rungtynės įvyks 13:30 val. Vilniaus „Sportimos“ manieže.

Atsižvelgę į tai, kad žalgiriečių varžovai šiuo metu yra gilioje finansinėje duobėje, „Žalgirio“ vadovai klaipėdiečiams finansuos kelionę į Vilnių. „Atlanto“ žaidėjai į sostinę atvyks „Žalgirio“ pasamdytu autobusu.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos AtlantasAtlantas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ppp

ppp portretas
MESKIT LEKEVICIU NAFIK, VAZINEJA PADLA SU ROVERIU UZ 150 o gal net 200 tukstanciu! Tas suka jau seniai nustekeno atlanta, kiek galima tempti laika!

megejas

megejas portretas
;)))))))))

Domantas

Domantas portretas
Vacy, kieno motina yra viltis?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių