VRK dešimčiai dienų panaikino N.Puteikio neliečiamybę

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) trečiadienį patenkino Klaipėdos miesto apylinkės teismo prašymą leisti baudžiamojon atsakomybėn patraukti į Seimą išrinktą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narį Naglį Puteikį.

VRK sprendimas galios dešimt dienų - iki N.Puteikiui rugsėjo 10 dieną prisiekiant Seime, tuomet politikas įgis teisinį imunitetą jau kaip Seimo narys ir tuomet neliečiamybę panaikinti galės parlamentas, jei bus kreiptasi.

Pats N.Puteikis trečiadienį komisijos posėdyje prašė panaikinti jo neliečiamybę, tvirtindamas, jog jam iškelti kaltinimai - nepagrįsti ir nuo jų teisėtai apsiginti jis galintis tik teisme.

N.Puteikis į Seimą išrinktas liepą Danės vienmandatėje apygardoje Klaipėdoje vykusiuose rinkimuose. Įstatymai numato, kad naujai išrinktas tautos atstovas prisiekia artimiausiame Seimo posėdyje, šiuo konkrečiu atveju - prasidėjus rudens sesijai, rugsėjo 10 dieną.

N.Puteikis prieš teismą stojo dėl to, kad atsisakė vykdyti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) nutartį, kuria jo vadovaujamas Kultūros paveldo departamento padalinys buvo įpareigotas suderinti žemės sklypo, esančio H.Manto g. 11, Klaipėdoje, detalųjį planą. Verslininkų teigimu, jiems dėl to teko sustabdyti 24 mln. litų vertės investiciją.

Šiame sklype Klaipėdos bendrovė „Investicijų kvadrantas“ ketino statyti gyvenamąsias ir administracines patalpas, prieš tai nugriovusi senąjį kino teatrą „Vaiva“. Vietos paveldosaugininkai atsisakė derinti projektą, teigdami, kad čia atsiradę stikliniai pastatai subjaurotų istorinę vietą, kurioje stovėjo pirklių namai, kitos patalpos.


Šiame straipsnyje: Naglis Puteikis

NAUJAUSI KOMENTARAI

rasa

rasa portretas
Laikykis, Nagli... Čia kaip pasakoje su slibinais- tiek Tau daug kliūčių. Bet juk Tu įveiksi?! Gražaus pasiruošimo šeimoje vaikų mokslo metams ir būsimo Tavo Gimtadienio...

Artas

Artas portretas
Saunu senai taip reikejo. Negalima taip tyciotis is valstybes.

Pamastymams

Pamastymams portretas
viska pasako pavarde danelius, nes protelio kaip pas daneliu :)
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių