Vydūno gimnazijoje – belaidis interneto ryšys

Prasidėjus vasariui, Klaipėdos Vydūno gimnazija pirmoji uostamiestyje mokiniams pasiūlė nemokamą belaidžio interneto ryšį.

Dauguma Klaipėdos švietimo įstaigų jau naudojasi Lietuvos mokslo ir studijų institucijų kompiuterių tinklo (LITNET) interneto ryšiu, tiekiamu kabeliais.

Dėl griežtų LITNET tinklo saugumo reikalavimų, savo iniciatyva įrengti belaidžio ryšio prieigą su naudotojų registracija bei kontrole buvo brangu ir sudėtinga. Tačiau 2014 m. LITNET įdiegta saugaus belaidžio ryšio sistema leidžia tai padaryti su minimaliomis išlaidomis – tereikia įsigyti tinkamą belaidės prieigos stotelę.

Vydūno gimnazijos patalpose įrengtos trys belaidės prieigos stotelės, o ryšys aprėpia beveik visą mokyklos pastatą.

Asmeniškai suteiktu prisijungimo vardu bei slaptažodžiu galima jungtis prie LITNET tinklo iš bet kurio turimo aparato – nešiojamojo, planšetinio kompiuterio, išmaniojo telefono ir pan.

Tie patys prisijungimo duomenys leis naudotis LITNET belaidžiu internetu ir kitose įstaigose, kur jis bus įdiegtas. Švietimo įstaigos, jau naudojančios LITNET interneto ryšį, dėl belaidės prieigos įdiegimo gali kreiptis į LITNET KTU techninį centrą.

Ši sistema kartu su neseniai pagal projektą "Ugdymo karjerai infrastruktūros bendrajame lavinime ir profesiniame mokyme sukūrimas ir plėtra" gautu planšetinių kompiuterių klasės komplektu atveria didesnes galimybesVydūno gimnazijos mokiniams savarankiškai tobulėti. Mokytojai, pritaikydami technines naujoves, plečia mokymo metodų, veiklų bei užduočių įvairovę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių