Vyksta gyventojų apklausa dėl Klaipėdos rajono savivaldybės pavadinimo keitimo

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį (birželio 15–17 dienomis)  Klaipėdos rajono savivaldybės seniūnijose vyksta gyventojų apklausa dėl Savivaldybės pavadinimo keitimo į Gargždų savivaldybę.

„Vyriausybė planuoja ateityje naikinti žiedines savivaldybes bei žodį „rajonas“ savivaldybių pavadinimuose, kuris, mokslininkų  manymu, yra sovietinis palikimas. Nubraukus žodį „rajonas“ lieka Klaipėda, tačiau mes – ne uostamiestis, mūsų rajono centras – Gargždai. Tuo mes skiriamės nuo kitų žiedinių savivaldybių, kurių centrai yra didžiuosiuose miestuose.

Klaipėdos rajonas, ne taip kaip kitos žiedinės savivaldybės, turi ne didžiajame mieste, bet savo rajono centre, Gargžduose, veikiantį teismą, prokuratūrą, policiją, mokesčių inspekciją bei kitas institucijas, reikalingas visavertei savivaldybei. Daugelį metų ieškome savo identiteto, kurį galėtume plėtoti pakeitę pavadinimą. Taip nustotume būti tapatinami su Klaipėdos miesto savivaldybe“, – apie tai, kodėl nuspręsta svarstyti galimybę keisti Savivaldybės pavadinimą pasakojo Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas.

Prieš Tarybai priimant sprendimą dėl Savivaldybės pavadinimo keitimą vykdoma gyventojų apklausa. Savo nuomonę Klaipėdos rajono savivaldybės seniūnijose, kuriose yra deklaruoti, asmenys gali pareikšti net tris dienas: penktadienį (nuo 13 iki 19 val.), šeštadienį (nuo 10 iki 18 val.), sekmadienį (nuo 10 iki 15 val.).

Gyventojų apklausa – rekomendacinio pobūdžio. Galutinį sprendimą priims Taryba, tačiau vien gyventojų nuomonės ir Tarybos balsavimo neužteks. Savivaldybėms pavadinimus Lietuvos Respublikos Vyriausybės teikimu suteikia ir juos keičia Lietuvos Respublikos Seimas, atsižvelgdamas į savivaldybių tarybų siūlymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Memellander

Memellander portretas
Gargždai tik miestelis Klaipėdos Krašto pasienyje .

asd

asd portretas
Matyt laikas pagalvoti apie Klaipėdos krašto ribų,į kurias patys Gargždai neįėjo, atstatymą.Tegu pasidaro sau rajoną iki Laugalių.

Rimas iš Slng

Rimas iš Slng portretas
Nu va, esu komandiruotėje ir neturiu fizinės galimybės padalyvauti užslaptintoje apklausoje. Prabalsuos kaimiečiai ir be manęs už pavadinimo keitimą, sakė kad ir taip rezultatai aiškūs. Nenoriu būt kaimiečiu iš Gargždų rajono, bet gal savivaldybėje dirbantiems patinka karūnos ir jie jausis palaiminti? Ne be reikalo kas antras mūsų kaimynas registruotas Klaipėdoje, kad gautų vaikams darželį ar vietą Klaipėdos mokykloje. O rajono savivaldybės veikėjai verkia kad ne visi gyventojai registruoti gyvenamosiose vietose,gal panagrinėkit priežastis?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių