Vynerio arbatėlėje – pavasariškas šurmulys ir gerosios naujienos

Šeštadienį Skulptūrų parke dainomis ir šokiais pasitiktas pavasaris. Juliaus Liudviko Vynerio labdaros ir paramos fondas uostamiesčio bendruomenę sukvietė į nuotaikingą šventę.

Kaip teigė renginio organizatoriai, tradicinė klaipėdietiška sueiga gerą nuotaiką miestiečiams dovanojo jau 10 kartą.

Susirinkusiuosius džiugino saulėtas bei pavasariškas oras, renginio dalyviai vaišinosi Klaipėdos turizmo mokyklos atstovų paruošta arbata ir stebėjo parko kaimynų paruoštą kultūrinę programą.

Šventės lankytojų akis džiugino vaikų darželio „Traukinukas“ šokėjai bei Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Renginių režisūros katedros pirmakursių trupė su programa „Pavasariški žaidimai“.

Jaukioje popietėje nebuvo pamirštos ir gerosios naujienos, kuriomis pasidalino Vynerio arbatėlės iniciatoriai.

Filantropijos pradininku Klaipėdoje laikomo pirklio Juliaus Liudviko Vynerio atminimą puoselėjantis fondas šiais metai pradėjo naują iniciatyvą – Stipendijų programą jauniesiems kūrėjams, kurių mokymosi ar profesinė veikla susijusi su meno, kultūros ar technikos sritimi.

Renginyje buvo apdovanota ir pirmoji Fondo stipendininkė, gavusi vienkartinę paramą studijoms tęsti. Ja tapo Klaipėdos universitete žurnalistikos specialybę studijuojanti trečiakursė klaipėdietė Edita Stanevičiūtė.

Mergina patikino, kad 1 tūkst. litų ji panaudos anglų kalbos tobulinimui.

„Jau dešimtmetį veikiame kaip bendruomenės fondas, vienijantis gerąsias iniciatyvas, prisidedantis prie miesto žmonių problemų sprendimo. Kiekvienais metais Vynerio arbatėlės metu sugalvojame nuotaikingų atrakcijų. Šiais metais nusprendėme šokti ir dainuoti“, – sako J. L. Vynerio labdaros ir paramos fondo direktorė Inga Aksamitauskaitė-Bružienė.

Vynerio arbatėlės tradicija bei naujoji fondo iniciatyva – Stipendijų programa – nėra visiškai naujos idėjos. Šios bendruomenę geriems darbams telkiančios iniciatyvos įžvalgiai buvo užrašytos dar Juliaus Liudviko Vynerio testamente. Klestintis senosios Klaipėdos pirklys, iš prekybos sėklomis ir pinigų skolinimo sukaupęs nemenkus turtus, testamento vykdytojams nurodė 10 tūkst. talerių paliekąs stipendijų fondui studijuojantiems menininkams arba technikams įkurti.

2004-aisiais sukurtas J. L. Vynerio labdaros ir paramos fondas savo uždaviniu užsibrėžė tęsti ir stiprinti filantropijos tradicijas uostamiestyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių