Klaipėdos universitetui pažadėjo pagalbą

Į Klaipėdos universiteto pagalbos šauksmą sureagavo Vyriausybė. Ketvirtadienio rytą Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas, švietimo ir mokslo ministras bei Klaipėdos universiteto rektorius susitikime aptarė aukštosios mokyklos finansines problemas. Universiteto vadovas įvardijo labiausiai trūkstamą pinigų sumą, jos pažadėta ieškoti Finansų ministerijoje.

Klaipėdos universitetas, šios savaitės viduryje kreipęsis į Vyriausybę, prašydamas finansinės pagalbos, mat aukštąją mokyklą slegia beveik 2 mln. eurų apyvartinių lėšų netektis, kai žlugo bankas „Snoras“.

Ketvirtadienio rytą universiteto finansinė padėtį kartu su aukštosios mokyklos rektoriumi prof.hab.dr. Eimučiu Juzeliūnu bei švietimo ir mokslo ministru Dainiumi Pavalkiu aptarė Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Po pokalbio uostamiestį pasiekė šviesesnės žinios – universitetui reikalingų pinigų bus ieškoma per Finansų ministeriją.

„Klaipėdos universiteto rektorius įvardijo sumą, kurios reikia laivo sumai padengti. Tai yra 825 tūkst. eurų“, – informavo ministro pirmininko atstovė spaudai Evelina Butkutė – Lazdauskienė.

Pašnekovės teigimu, pirmąją dalį pinigų už neseniai pastatyti mokslinių tyrimų laivą universitetas turi sumokėti jau vasario viduryje, todėl lėšų bus stengiamasi surasti kuo greičiau.

Iš minėtos sumos dalies prireiks ir planuojamai aukštosios mokyklos restruktūrizacijai.

„Čia universitetas jau turės atlikti namų darbus – parengti planą“, – paaiškino ministro pirmininko atstovė.

Minėtą universiteto pertvarkų planą reikia parengti jau kovo mėnesį, tada į aukštąją mokyklą atvyks ir pats A.Butkevičius bei įvertins esamą situaciją.

Susitikimo metu E.Juzeliūnas užtikrino aukštus valstybės pareigūnus, jog nuo šiol aukštoji mokykla kaip įmanydama imsis taupyti, mažins administracijos išlaidas.

Po Klaipėdos universiteto kreipimosi į šalies valdininkus netruko atsirasti nuogąstaujančių esą universitetui gresia ir pats baisiausias scenaristus – bankrotas.

Vis dėlto valdžios atstovai nėra linkę taip sutirštinti spalvų ir tikina, jog šiuo metu vertėtų susitelkti į laukiančias permainas bei laukiančius finansinius įsipareigojimus.

„Apie bankrotą kalbėti dar tikrai anksti, mes nenorėtume imtis vertinimų ar prognozių, kas būtų, jei lėšų rasti nepavyktų“, – pabrėžė E. Butkutė – Lazdauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik restrukturizacija

 tik restrukturizacija portretas
naujam vadovui leidzia daug ka keisti, duoda galimybe mazinti etatus ir patogiai isitaisiusiu ,ilgokai uzsibuvusiu pensinio amziaus darbuotoju atsisakyti. Ne naujiena - tokiose situacijose pries 20 metu jau buvome

nekažką

nekažką portretas
Universitetas paprašė pagalbos, o ministerija išplatino spaudai,kad šis bankrutuoja vos ne... Ar toks mūsų politikų elgesys neapgailėtinas? Liberalai su savo idiotiška švietimo reforma sužlugdė Lietuvoje švietimą, nes kvailus lengviau valdyti...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių