XI „Jazz Voices“ konkurso nugalėtojų laurai - lietuvėms

Sekmadienį, įspūdingu koncertu Klaipėdoje nugriaudėjo XI tarptautinio džiazo vokalistų konkurso „Jazz Voices“ finalas.

Profesionalių jaunųjų dainininkų varžytuvėse po kelerių metų pertraukos aukščiausias apdovanojimas vėl atiteko Lietuvos atstovei: didžiojo prizo laimėtoja tapo Gina Kazlauskaitė.

Vilniaus kolegijos populiariosios muzikos specialybės antrakursė po „Jazz Voices“ finalinio turo, vykusio Klaipėdos koncertų salės scenoje, gavo 2 000 eurų bei rėmėjų įsteigtas dovanas. Be to, jaunoji dainininkė pelnė ir publikos simpatijų prizą – akustinę gitarą.

„Susieti gyvenimą su muzika apsisprendžiau palyginti neseniai – baigusi mokyklą, padariau metų pertrauką ir svarsčiau, kuo iš tiesų norėčiau užsiimti. Galiausiai suvokiau, kad niekas neteikia didesnio džiaugsmo nei muzika. Sėkmingas pasirodymas konkurse man patvirtina, jog neklydau“, – sakė iš muzikų šeimos kilusi G. Kazlauskaitė, kurios gimtasis miestas – Panevėžys.

Pirmoji vieta, įvertinta 1 000 eurų, bei premija už geriausią laisvąją programą atiteko šiemet Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje magistrantūros studijas baigiančiai Laurai Budreckytei. Antrąją vietą užėmė ir 700 eurų prizą gavo Turkijos atstovė Džeida Koibašioglu (Ceyda Koybasioglu), trečiąją (500 eurų) – kroatas Danielis Čačija (Daniel Cacija), jėgas konkurse mėginęs ir pernai. Viešnia iš Rumunijos Elena Mindru gavo kelialapį į kitąmet Estijoje vyksiantį vokalistų konkursą „Nomme Jazz“. Be Rimanto Ulevičiaus labdaros ir paramos fondo įsteigtų piniginių prizų, konkurso laureatai gavo ir Gintaro Fridriko įmonės, bendrovių „Krantas Travel“ ir „Muzikos faktorius“ dovanas.

Dalyvių pasirodymus vertino komisija, kurios sudėtyje šiemet buvo 11-a džiazo žinovų ir propaguotojų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos bei Turkijos. Anot komisijos nario, festivalio „Kaunas Jazz“ meno vadovo Jono Jučo, nors kai kuriais klausimais specialistų nuomonės išsiskyrė, dėl favoritų diskusijų nekilo.

Tarptautinio džiazo muzikantų ir vokalistų konkurso „Nomme Jazz“, rengiamo Estijoje, organizatorius Toivo Untas džiaugėsi „Jazz Voices“ rengėjo ir vertinimo komisijos pirmininko Stepono Januškos iniciatyvumu, be kurio, svečio įsitikinimu, renginys nebūtų galėjęs tapti tradicija, jungiančia jau ne tik kaimynines Baltijos šalis: dalyvauti konkurse pageidauja dainininkai iš viso pasaulio.

Keturias dienas uostamiestyje vykusį tarptautinį „Jazz Voices“ džiazo vokalistų festivalį, kurio dalis yra to paties pavadinimo konkursas, vainikavo tradicinis laureatų koncertas džiazo klube „Kurpiai“. Čia svečiams talkino klaipėdiečių grupė „Soft&Easy“, kurios vokalistė Edita Bodrovaitė pernai konkurse užėmė trečiąją vietą.

Šiemetiniame XI „Jazz Voices“ konkurse dalyvavo 17 dainininkų iš 13 šalių, į finalą pateko devyni. Lietuvai renginyje atstovavo iš viso keturios vokalistės, įveikusios rudenį vykusios nacionalinės atrankos kartelę. Tradiciškai dalyviams talkino konkurso muzikantų grupė: Arnoldas Jankūnas (fortepijonas), Algis Kilis (saksofonas), Vytis Nivinskas (kontrabosas) ir Darius Rudis (mušamieji).



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Driokstelejo eilinis Stapuko bezdalas.Sale pustuste,pats maisosi,festivalis ar konkursas.Koks ten festivalis,jei dainuoja studentai is kolegiju, o groja n metu tie patys muzikantai? Kam tas ikurtas klubas,jei organizuoja privati Stapuko vsi ? vienintelis toks konkursas,nejuokaukit, o pagooglinkit geriau.Festivalis i kuri atvaziave susimoka dalyvio mokesti 400 kad galetu patys padainuot, o mes dar uz bilietus sumokam.Labai puiku,skamba graziai,deja rezultatas siaip sau.

Rimas

Rimas portretas
O tas januska,toks popsistas pasidare. Kaip ir siskauskas bobulkoms dainuoja:) O kur dziazas?????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių