Žaibiškas vagystes Klaipėdos centre vykdė vaikai?

Klaipėdos centre esančių parduotuvėlių ir kitų įmonių savininkai kas rytą su nerimu atrakindavo savo įstaigų duris – niekas nebuvo tikras, kad nepasikartos visą rugsėjį miestą drebinusios žaibiškos vagystės.

Klaipėdos centre esančių parduotuvėlių ir kitų įmonių savininkai kas rytą su nerimu atrakindavo savo įstaigų duris – niekas nebuvo tikras, kad nepasikartos visą rugsėjį miestą drebinusios žaibiškos vagystės.

Plėšė ir restoraną

Iki paskutinės rugsėjo savaitės policijos pareigūnai jau buvo suskaičiavę 11 įvykdytų įsilaužimų.
Sekmadienio naktį vagišiai per vieną vakarą laužėsi į keturias patalpas. Tris kartus jiems pavyko išsmukti nesugautiems, o apie 3 val. nakties du įsibrovėliai buvo sulaikyti Galinio Pylimo gatvėje, kai mėgino apiplėšti restoraną.

Suveikus signalizacijai, į įvykio vietą atskubėjo saugos tarnyba. Vyrai labai nustebo sučiupę du paauglius, kurie, spėjama, visą sekmadienio naktį siautėjo mieste.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovo spaudai Albino Strumylos, vienam įsilaužėliui yra 15 metų, o kitam – vos 14-a.

Vogė pakeliui?

"Pirmas įsilaužimas užfiksuotas Taikos prospekto 98 name apie 23 val. Įsilaužta į zooprekių parduotuvę. Čia pavogtas kasos aparatas. Vėliau tą pačią naktį įsilaužta į patalpas, esančias Taikos pr. 7, o po kelių minučių įvykdyta dar viena vagystė", – aiškino A.Strumyla.

Trečią kartą bandyta laužtis į barą Kūlių Vartų gatvėje, tačiau čia nespėta rimčiau pasidarbuoti.

Paaiškėjo, kad du paaugliai, nuo Kūlių Vartų gatvės pasuko Galinio Pylimo gatvės link ir čia, išdaužę durų stiklą, vėl brovėsi į vidų ir buvo sulaikyti.

"Ten jau nebespėjo nieko pavogti. Paaiškėjo, jog 14-metis Žalgirio gatvės gyventojas policijos pareigūnams įkliūva ne pirmą kartą. Vaikinas buvo sulaikytas rugsėjo pradžioje, kai įkliuvo visa gauja nepilnamečių, kurie nuo pavasario įvykdė ne vieną panašų nusikaltimą. Tik tą kartą vaikinukui pavyko išvengti atsakomybės dėl amžiaus. Jam tuomet tebuvo 13 metų", – pasakojo A.Strumyla.

Įkliūva ne pirmą kartą

14-metis, kaip ir jo draugas 15 metų J.Karoso gatvės gyventojas, nėra teisti, tačiau paauglių biografija spalvinga.
"14-metis yra sulaikytas, bus sprendžiama, ar jį sulaikyti ilgesniam laikui", – teigė policijos atstovas.

Rugsėjį policijos pareigūnai iš tiesų sulaikė didžiulę gaują paauglių, kurie nuo balandžio mėnesio buvo spėję įvykdyti kone dvi dešimtis įvairių nusikaltimų.

Susibūrę paaugliai, tarp kurių buvo ir dešimtmečių bei kelios mergaitės, nusikaltimus darė naktimis.

Dažniausiai jaunieji chuliganai naktimis patykodavo girtų vyrų. Užpuolę svirduliuojančius klaipėdiečius, paaugliai atimdavo telefonus ir kitus brangius daiktus, pinigines.

Jautėsi nesugaunami

Ilgą laiką jautęsi nesugaunami, paaugliai vogė iš parduotuvių, prekybos salonų, gvelbė viską, ką tik pamatydavo kavinėse.

Šį rudenį pasipylė žaibiškų vagysčių manija.

"Dažniausiai buvo įsilaužiama išdaužus durų ar lango stiklą. Įbėgę į vidų, vagys griebdavo kasos aparatų stalčius. Tiek teužtrukę, ilgapirščiai spėdavo pasislėpti. Spėjama, kad visą šį mėnesį įvykdytos vagystės galėjo būti tų pačių asmenų darbas", – kalbėjo A.Strumyla.

Klaipėdos 1-ojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Kęstutis Kubilius taip pat patvirtino, kad visų vagysčių braižas yra tas pats.

"Kiek žinome, šie vaikai iš nedarnių šeimų. Sudėtinga byla bus, nes tai susiję su nepilnamečiais. Braižas sutampa, bet norint įrodyti reikės atlikti tyrimą", – kalbėjo K.Kubilius.

Jis tikino, kad ne vien policija turi spręsti siautėjančių nepilnamečių problemą mieste.

"Yra įvairių tarnybų, kurios rūpinasi nepilnamečiais. Jos taip pat turėtų aiškintis šį klausimą", – nuomonę išreiškė pareigūnas.

Kas atlygins nuostolius žaibiškas vagystes patyrusioms įmonėms, spręs teismas.

"Po sulaikymo situacija buvo aprimusi, tačiau prasidėjo antroji nusikaltimų banga, kai pasipylė žaibiškos vagystės. Mums patiems visa ši situacija lyg ašaka gerklėje. Tačiau į gaują įsitraukia nauji veidai ir, panašu, vėl viskas prasideda iš naujo", – kalbėjo K.Kubilius.

Nusikaltimų retrospektyva

Po keturių žaibiškų vagysčių rugsėjo 26 d. Šaulių gatvėje kažkas įsilaužė į optikos parduotuvę.
24 d. įsibrauta į kavinę Sukilėlių g., kur pavogtas kasos aparatas.
23 d. Liepų g. esančioje parduotuvėje įsibrovėliai pavogė kompiuterį ir 40 litų.
22 d., išdaužus durų stiklą, įsilaužta į M.Mažvydo alėjoje esančią vaistinę. Pavogtas kasos aparatas.
21 d. Manto g. apvogta kavinė – paimti kasos aparate buvę pinigai ir saldumynai.
14 d. vagys apšvarino patalpas Danės g. – dingo lagaminas, kuriame buvo kompiuteris ir fotoaparatas.
8 d. S.Daukanto g. įsilaužus į parduotuvę pavogtas kompiuteris.
6 d. S.Daukanto g. įsilaužta į parduotuvę, tačiau vagys grynųjų nerado.
4 d. Tiltų g. įsilaužta į barą. Dingo kasos aparatas.
4 d. Kurpių g. arbatinėje dingo dviratis ir televizorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uz saugu miesta

Uz saugu miesta  portretas
Cia didelis darbas nuo tevu iki psihologu ..kazin kur buna tevai naktimis kai ju piemenys rabavoja miesta ,nesusitvarkai kreipkis ten kur sutvarkys ...Taip mieste paziurejius kiek jaunu vaiku slampineja vakarais ar pamoku metu ,nusestas Akropolis ,visokios internetu svetaines ,griestos kontroles ,tevams dagiau dometis savo vaikais ka veikia ,kas draugai ka veikia internete ,kad ir is sono pastebeti kaip eina i mokykla ir grysta uzimtumas ...Sovietmeciu jei esi isdykes stovi iskaitoja per prievarta i sporta .boksa imtynes kur buvo kariska disciplina patikekite isaukledavo tapdavo zmonemis o kaikurie net garsus sortininkai ...O si gauja pasijuto nebaudziami ir nematomi ,o tam tikros instancijos per mazai skyre demesio ..Tik nereiketu pastoviai kaltinti Policijos ...Del parduotuviu jei vygsta tuos zaibiskos vagyste pasirupinti apsauga uzstumiamos grotos ,geros durys ,spynos .Ne dabar brangios prekes vitrinuose nakti matomos taip ir gundo vagis ....

Danute.

Danute. portretas
manau turetu geriau dirbti visokios tarnybos,dabar jau visur tik policija, be to kalejimas nei vieno neisauklejo, tai tik laikinas izoliavimas nuo visuomenes, tuo paciu"patirties"isigijimas, gaila vaiku...Be to tas skambus zodis "gauja" , gal susiburimas? Gauja isivaizduoju stipriai ginkluota...gal as neteisi?

Kiniečiui

Kiniečiui portretas
Viekti? Apie kokią veiklą kalbate? Vagystes? Tokia veikla labai nepalankiai vertinama įstatymų.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių