Žaidimų aikštelės prašosi remonto

Šylant orams, uostamiesčio vaikų žaidimų aikštelėse netrukus ims šėlti mažieji. Atžalas pramogauti atvedę tėvai griebiasi už galvų išvydę apgadintus, sutrešusius įrenginius ir iš jų styrančias vinis.

Baiminamasi nelaimių

Klaipėdiečiai pastebėjo, kad Skulptūrų parke ir Debreceno gatvėje įrengtoms vaikų žaidimų aikštelėms verkiant trūksta tvarkos.

"Skulptūrų parke vaikų žaidimų aikštelės įrenginiai – supuvę, sulaužyti, išlindusios surūdijusios vinys. Vaikai gali ne tik susižeisti, bet ir užsikrėsti stablige. Dalijami pažadai įrengti tramvajaus liniją, rekonstruoti Pilies bokštą, Atgimimo aikštę, tačiau nesugebama sutvarkyti paprastų aikštelių", – piktinosi klaipėdietis Viktoras.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pripažino, kad įrenginių būklė išties prasta.

Dalijami pažadai įrengti tramvajaus liniją, rekonstruoti Pilies bokštą, Atgimimo aikštę, tačiau nesugebama sutvarkyti paprastų aikštelių.

"Situacija žinoma. Bėgant laikui, įrenginiai susidėvėjo. Nuvyksime pasižiūrėti, įvertinsime, ar aikštelę verta tvarkyti. Gali būti, jog ji bus panaikinta", – kalbėjo vedėja.

Pasak I.Šakalienės, pasitaiko atvejų, kai aikšteles apgadina ir vandalai.

Tvarkos nepalaiko?

Remonto prašosi ir Debreceno alėjoje esanti vaikų žaidimų aikštelė.

Nors pastaroji įrengta pernai, tačiau teritorijoje jau mėtosi nulaužtos ir apgadintos konstrukcijos detalės.

Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo teigimu, pernai įrengtoms aikštelėms vis dar nepaskirti prižiūrėtojai.

"Projektas įgyvendintas pernai. Bėda ta, kad dar nepaskirti darbuotojai, kurie turi palaikyti tvarką aikštelėje. Taip, kaip yra dabar, palikti negalime. Stengsimės laikinai suremontuoti, kol bus priimtas sprendimas", – kalbėjo V.Švedas.

Įrengs daugiau aikštelių

Pernai uostamiestyje buvo įrengtos penkios naujos žaidimų aikštelės.

Jos atsirado Šaulių, Smilties Pylimo, Kretingos, Ryšininkų gatvėse, Taikos prospekte.

"Aikštelių konstrukcijos stiprios, tad jas suniokoti būtų labai sudėtinga. Praktika parodė, kad dažniausiai sulaužomi pasenę įrenginiai, sudilusios detalės", – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

Tiesa, galutinai užbaigti darbus sutrukdė subjurę orai – liko nepaklotos guminės aikštelių dangos. Tai planuojama atlikti iki balandžio pabaigos.

Dar trys pagal numatytas higienos normas įrengtos aikštelės šiemet išdygs pietinėje miesto dalyje – Alksnynės, Reikjaviko ir I.Simonaitytės gatvėse.

Joms įrengti skirta apie 100 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vera

Vera portretas
Tos aikštelės didelius pinigus kainuoja ir jas pastačius vėliau jų niejas neprižiūri.. reiktų bent kelis kartus jas apžiūrėt ir paremontuoti, kad dar ilgiau tarnautų. Bet manau, savivaldybė nesudariusi jokios sutarties del techninio aptarnavimo ir priežiūros...

A.V

A.V  portretas
Kad tas aikštelės ant snarglių padaromos. Kelis kartus prisilieti tuoj viskas lūžta ir kliba.

Bronius

Bronius portretas
Tai kad Duda gaidys, subines nepajudina, smegenys isvarveje par tiek metu sedint? nieko neveikiant! Pensija islaisvins! Uzleisk vieta jauniems, kurie turi ir noro ir minciu kaip tvarkyti Klaipeda!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių