Žalgirio mūšio dieną – kova su laiptais

Daugiau nei pusė Klaipėdos viešųjų įstaigų pastatų neatitinka reikalavimų, kuriuose numatyta, kad  neįgaliesiems turi būti sudarytos sąlygos į juos patekti. Tokią statistiką Klaipėdos neįgaliųjų draugijos atstovai pateikė Nacionalinės socialiai atsakingų jaunųjų žurnalistų ugdymo programos dalyviams.

Pastarųjų bei Nacionalinio socialinės integracijos instituto iniciatyva penktadienį Klaipėdoje prie kultūros centro "Žvejų rūmai" buvo surengta socialinė akcija „Ratuoti riteriai“. Ja siekiama atkreipti visuomenės bei valdininkų dėmesį į neįgaliųjų problemas viešose vietose.

Kultūros centro direktorius Alvydas Lenkauskas tikino, kad tokia akcija – sveikintinas dalykas, kurio reikėjo jau seniai.

„Jau penkerius metus naudojame laikiną tiltelį, skirtą neįgaliesiems padėti patekti į kultūros centrą, į jame vykstančius renginius. Norėtume įrengti nuolatinį privažiavimą, tačiau tam reikia lėšų, kurių mes neturime“, - padėtį įvertino vadovas.

Akcijos metu kiekvienas galėjo trumpam atsisėsti į neįgaliojo vežimėlį ir pats pamėginti įveikti kultūros centro laiptus. Tai pabandė ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, vėliau sakęs, kad be pagalbos nebūtų pasiekęs net pačių „Žvejų rūmų“.

Simonos Pargaliauskaitės, vienos iš organizatorių, teigimu, Lietuvoje neįgalūs žmonės nedrįsta kovoti už savo teises, todėl tikimasi, kad ši akcija paskatins veikti ir iniciatyvias grupes iš kitų miestų.


Šiame straipsnyje: neįgalieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

prie

prie  portretas
ko čia Žalgirio mūšio diena??? Nėra kitų dienų, kai galima tą akciją surengti?? Pats Grubliauskas ir kiti akcijos organizatoriai TYČIOJASI iš Žymios Lietuvai Dienos???? GĖDA.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių