„Žemaitijos dragūnui“ – ir liaupsės, ir pinigai

„Žemaitijos dragūno“ rankinio klubo vadovas Artūras Juškėnas pagaliau galės išsimiegoti – penktadienį politikai vienbalsiai pritarė, jog komanda trejus metus gautų po 200 tūkst. litų

Prašymą skirti tokį finansavimą pateikė pats A.Juškėnas. Sporto ir kūno kultūros skyriaus specialistai parengė ilgalaikės sutarties tarp savivaldybės ir rankinio klubo projektą. Jame numatyta, kad trejus metus iš miesto biudžeto „Žemaitijos dragūnui“ bus skiriama po 200 tūkst. litų.

Tokiai sutarčiai penktadienį ir pritarė miesto tarybos nariai.

„Nemiegojau visą savaitę“, - laukdamas politikų sprendimo prisipažino A.Juškėnas.

Nors prieš posėdį kai kuriems politikams buvo kilę abejonių, ar rankininkams skiriama suma nėra per didelė, posėdyje jų atžvilgiu liejosi tik liaupsės.

„Supermiesto superkomanda“, - konstatavo Vytautas Lupeika.

„Žemaitijos dragūnas“ pastaruosius dvejus metus iškovojo Lietuvos čempionų titulą ir laimėjo Lietuvos taurę.

„Komanda yra fantastiška ir negalime leisti jos išdraskyti. Jei neskirsime pinigų, kiti klubai pervilios mūsų rankininkus“, - priežastį, kodėl būtina numatyti solidų finansavimą, įvardijo politikas Ivanas Romanovas.

Kitas miesto tarybos narys Saulius Budinas taip pat pasidžiaugė komandos rezultatais, kurie neleidžia suabejoti, jog rankininkai nusipelnė būti remiami iš miesto biudžeto. „Neptūnas“ gauna gerokai didesnę sumą, bet apie jo rezultatus geriau patylėsiu“, - palygino S.Budinas.

Paklaustas, ką klubui reiškia toks politikų sprendimas, A.Juškėnas neslėpė, jog pirmą kartą sezonas pradės ne su nuliu. „Anksčiau nežinodavo nei kada, nei kiek pinigų gausime, nes neaiškūs paramos Klaipėdos sporto klubams skirstymo motyvai“, - teigė A.Juškėnas.

Šiemet iš miesto biudžeto „Žemaitijos dragūnui“ buvo skirta 65 tūkst. litai, o ankstesniais metais finansavimas siekė vos 10-30 tūkst. litų.

„Dabar viskas pasikeis, tačiau ir įsipareigojimai miestui daug didesni. Tikrai jausimės labai blogai, jei pralaimėsime“, - tvirtino A.Juškėnas.

Kai paramos „Žemaitijos dragūnui“ klausimas buvo svarstomas miesto tarybos komitetuose, politikams iškilo klausimas dėl komandos pavadinimo – siūlyta jį keisti į „Klaipėdos dragūnas“.

Tačiau miesto taryboje šis klausimas nebuvo keltas. „Esu tokioje dviprasmiškoje situacijoje. Nežinau, ar pavadinimą keisti, ar tam nusimatyti pinigų. Teks laukti politikų išaiškinimo“, - greitai sulaukti atsakymo vylėsi A.Juškėnas.


Šiame straipsnyje: Žemaitijos Dragūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vk

vk portretas
Šaunu; Vienitel miesto komanda

Miestietis

Miestietis portretas
Sveikinu komabnda ! jos vadova ! Ir nereikia kesiti to pavadinimo..kam ? Aciu politrikams uz savalaiki ir protinga sprendima.Lauksime kovos is rankininku. O kamuolys, kaip zinote apvalus. Kovos, tiktai kovos.

bravo

bravo portretas
taip turetu buti remiamos visu lietuvos miestu komandos....tik taip pavyktu sitai sporto sakai pakylti i normalu lygi!
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių