Ženklas sukėlė abejonių

Klaipėdos universiteto Botanikos sodą siūloma pripažinti miesto lankytinu objektu. Taip siekiama padidinti šios unikalios vietos populiarumą ir pasiekiamumą.

Reikia tarybos palaiminimo

Prašymą pripažinti Botanikos sodą lankytinu miesto objektu savivaldybei pateikė Klaipėdos universiteto kancleris Evaldas Lukauskas.

Miesto tarybai pritarus tokiam siūlymui, būtų galima įrengti informacinį kelio ženklą su nuoroda į Botanikos sodą.

"Norint Botanikos sodą pripažinti lankytinu objektu, reikia gauti miesto tarybos pritarimą, nes sodas nėra priskirtas UNESCO pasaulio paveldo vietovei, nėra valstybės saugomas objektas", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Viktorija Jakubauskytė-Andriulienė.

Atkreipiamas dėmesys, kad savivaldybė ir universitetas yra pasirašę bendradarbiavimo sutartį.

Pabrėžiama, kad Klaipėdos savivaldybė su kitomis regiono savivaldybėmis dalyvauja projekte "Pažink Vakarų krantą". Pastarajame Botanikos sodas yra įtrauktas į Kultūros ir gamtos paveldo objektų sąrašą.

Sulaukė 20 tūkst. lankytojų

Teigiama, kad Botanikos sodas yra svarbus reprezentacinis ir rekreacinis objektas ne tik studentams, bet miestiečiams bei svečiams. Būtent pastarieji ir sudaro 90 proc. čia užsukančiųjų.

Per pastaruosius trejus metus Botanikos sodo lankytojų skaičius išaugo du kartus. Praėjusiais metais čia lankėsi 20 tūkst. žmonių.

Tvirtinama, kad sode per metus gali apsilankyti ir penkiskart daugiau lankytojų. Čia planuojama organizuoti nemokamus tarptautinius renginius, šventes.

Akcentuojama, kad informacinių nuorodų nebuvimas riboja Botanikos sodo žinomumą. Kelio ženklai palengvintų objekto pasiekiamumą ir skleistų žinią apie jo egzistavimą, o tai padidintų lankytojų skaičių. Skaičiuojama, kad įrengti nuorodas savivaldybei atsieitų 300 eurų.

Katino ir peliuko neužtenka

Kai kurie miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto, kurio posėdžio metu buvo svarstomas šis klausimas, nariai abejojo, ar reikia Botanikos sodą pripažinti miesto lankytinu objektu.

"Tame parkelyje apsilankę turistai gali nusivilti. Ten tik vienas kitas gražesnis augaliukas. Nematau, kuo ta vieta turėtų traukti turistus. Gal Klaipėdoje yra gražesnių vietų, kur reikėtų nuorodų", – svarstė komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila.

Politikas tvirtino, kad yra daug keliavęs: "Važiuoji, pamatai nuorodą, pasuki ir tikiesi kažko ypatingo. Turi būti kažkoks "cinkelis". Žiūriu turisto akimis. Žmonės gali nusivilti ir manyti, kad neturime, ko parodyti."

A.Vaišvilai prieštaravo tarybos narė Lilija Petraitienė: "Tie, kurie lankėsi Botanikos sode, nenusivylė. Nusifotografavau tarp žydinčių aguonų, dar dabar turiu tą nuotrauką."

Tarybos narė pabrėžė, kad žmonių Botanikos sode visada daug.

"Žinoma, čia neatvažiuos airių, bet vyksta mokinukų ekskursijos. Šis sodas svarbus botanikos požiūriu. O turistams negalima rodyti tik katino ir peliuko skulptūrų", – pabrėžė politikė.

"Ką turime, tą rodome", – reziumavo tarybos narys Vladimiras Vlasovas.

Klaipėdos universiteto Botanikos sodo teritorijos plotas siekia apie 9,3 hektaro. Jame eksponuojama apie 3,5 tūkst. taksonų augalų. Introdukuotos augalijos kompozicijai vientisumo ir brandumo suteikia natūrali augmenija – teritorijoje natūraliai auga daugiau nei 250 rūšių augalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gggg

gggg portretas
nersuprantu, o kuo jis nepatiko... man kaip tik ten viskas patiko. karta vazivau pro sali ir netycia uzmaciau ta soda. net nezinojau kad Klaipeda turi botanikos soda... kadangi buvo ruduo ar tai ankstyvas pavasaris, tai buvo galima nemokamai vaikscioti. aisku augalu nepamatem, nes niekas neaugo dar, b et siaip aplinka, akcentai, patiko. ir tikrai manau vasara ar pavasari ten butu i ka paziueti.

LM

LM portretas
Vaisvila,apie kokius cinkelius kalbat? Pdarykit suoleliu,irenkit tualeta,kokia kavinuke ir tiek .Vaisvila gal ne nebuves panasiam sode uzsieny.Aisku neturetu dirbti per ziema.Svarbbiausia politikams,kad Akropolis itrauktas i lankytinu objektu sarasa,o ten tai cinkeliu prudais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių