Žibintus įžiebs dar šį mėnesį

Sportininkų rajono gyventojai nesulaukia, kada nušvis daugiabučių namų kiemuose įrengti žibintai. Miestiečiai stebisi – darbai, rodos, jau baigti, bet šviesa vakarais džiaugtis dar negalima.

„Įdomu, kiek dar reikės laukti. Gal tie žibintai čia dėl grožio?“ – svarstė kai kurie gyventojai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, kad apšvietimas 17-oje Sportininkų rajono teritorijų jau įrengtas. Tačiau vedėja gyventojų prašo dar šiek tiek kantrybės.

„Liko sutvarkyti dokumentaciją, pripažinti apšvietimą tinkamu naudoti. Iki birželio pabaigos procedūros tikrai bus baigtos. Gal ir greičiau – iki mėnesio vidurio. Tada žibintai bus įjungti“, – tikino vedėja.

Sportininkų rajono daugiabučių namų kiemuose apšvietimą žadėta įrengti iki praėjusių metų pabaigos, tačiau užtruko projektavimas, tad darbus teko atidėti iki pavasario.

Konkursą suprojektuoti apšvietimą ir jį įrengti laimėjo įmonė „Kvėdarsta“. Sutartis pasirašyta praėjusių metų pabaigoje. Minėti darbai 17-oje Sportininkų rajono teritorijų atsiėjo beveik 41,2 tūkst. eurų.

Pabrėžiama, kad reikėjo ne tik pastatyti žibintus, bet ir pakloti tam reikiamas komunikacijas.

Prieš tai daugiabučių namų kiemuose, kuriuose buvo numatyta sutvarkyti apšvietimą, iškirsti želdiniai, trukdysiantys darbams.

Šie darbai atliekami Klaipėdos daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo programos lėšomis.

Sportininkų rajono daugiabučių namų kiemai buvo pirmieji, kuriuose apšvietimas įrengtas minėtos programos lėšomis. Jis projektuotas ir kituose miesto kiemuose.

Į Klaipėdos daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo programą patenka lėšos, kurias anksčiau savivaldybė mokėjo už sanitarinį kiemų tvarkymą: šiukšlių rinkimą, šienavimą, sniego valymą, šaligatvių barstymą ir kitus panašius darbus.

Daugiabučių namų gyventojai už kiemų švarinimą  jau pustrečių metų moka patys.

Už sutaupytas lėšas jau tvarkyti želdiniai, pradėtas rengti apšvietimas, bus didinamas automobilių stovėjimo vietų skaičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kur norejot ten ir pasistatet tas lempas prie 5 namo kaip buvo taip ir bus tamsu. Tik neaišku Kodėl? Gal lempų neužtenka, ar kažkas apsivoge?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių