Žmoną užmušusiam klaipėdiečiui – griežtesnė bausmė

Lietuvos apeliacinis teismas šiandien iš dalies patenkino prieš du metus nužudytos Klaipėdos verslininkės J.V. motinos apeliacinį skundą ir sugriežtino Nikolajui Vlasovui paskirtą laisvės atėmimo bausmę. 

Vietoj anksčiau paskirtų devynerių su puse metų N.Vlasovas kalės vienuolika. 

Kadangi apeliacinės instancijos teismas panaikino nuteistojo atsakomybę lengvinančią aplinkybę (kad jis prisipažino nužudęs J.V., nuoširdžiai gailisi bei padėjo išaiškinti nusikaltimą), todėl buvo būtina iš naujo įvertinti nuteistajam paskirtos bausmės klausimą. Teismo nuomone, pirmosios instancijos teismas, konstatuodamas esant šią atsakomybę lengvinančią aplinkybę, nenurodė jokių tokią išvadą pagrindžiančių motyvų, o tik formaliai įvardino tokį savo sprendimą. 

Nesant nė vienos nuteistojo atsakomybę lengvinančios aplinkybės, tikslinga N. Vlasovui skirti kiek griežtesnę laisvės atėmimo bausmę, savo dydžiu nežymiai viršijančią įstatyme numatytos bausmės vidurkį - 11 metų laisvės atėmimo. 

Klaipėdos verslininkė J.V. dingo 2007 m. birželio viduryje. Žmoną nužudęs ir ją užkasęs Nikolajus Vlasovas tylėjo vienerius metus. Įvykdęs nusikaltimą, jis kitą dieną kreipėsi į policiją, nurodydamas, jog dingo jo žmona. Pareigūnams jis nurodė, kad žmona po įvykusio konflikto automobilyje išėjo iš namo kiemo, namo nebesugrįžo, o jos buvimo vieta nežinoma. Atsižvelgiant į tai, buvo pradėta moters paieška. 

N.Vlasovas kelis kartus buvo apklaustas kaip liudytojas, tačiau visą laiką tvirtino, kad žmona išlipo iš automobilio ir išėjo, išjungė telefoną, o jis nieko apie ją nežino. Tik praėjus metams, nuteistasis buvo sulaikytas. Iš pradžių jis atsisakė duoti parodymus, vėliau kategoriškai neigė savo kaltę, negana to, kurį laiką laikėsi išgalvotos versijos, neva jo žmoną nužudė verslo partneriai. Vėliau jis prisipažino žarsteklio smūgiu į galvą nužudęs žmoną asmeninio konflikto su ja dėl moters neištikimybės metu. Priremtas pareigūnų, nuteistasis parodė, kur užkasė žmonos kūną. 

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.


Šiame straipsnyje: nikolajus vlasovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių