Žmonės stojo piestu prieš šventes be alaus

Laisvos šventės laisvoje Klaipėdoje. Tokiu šūkiu gyventojai raginami pasirašyti peticiją prieš draudimą prekiauti svaigiaisiais gėrimais renginių metu. Tikimasi, kad valdantieji atsižvelgs į žmonių norus.

Kreipėsi į Vyriausybę

Internete plintančioje elektroninėje peticijoje prašoma "nežlugdyti vienintelio Lietuvos kultūros uosto – Klaipėdos ir pačių klaipėdiečių, kurių biudžetą šios šventės papildo didele suma."

"Klaipėda – nemokamų švenčių ir festivalių uostas, kur vyksta Jūros šventė, Pilies džiazo festivalis, Šviesų festivalis ir kiti renginiai. Retas kuris šias šventes įsivaizduoja be alaus bokalo ar taurės karšto vyno, klausantis muzikos, bendraujant su draugais ir artimaisiais. Švenčių pagrindiniai rėmėjai – didžiosios alaus daryklos, be kurių pagalbos kažin ar būtų galima jas organizuoti. Šalies biudžetas "kiauras" ir valstybė tikrai šių švenčių neparems", – rašoma klaipėdiečio Mindaugo Rimkaus sukurtoje peticijoje.

Juolab kad tam tikri draudimai jau egzistuoja. Daug metų masinių renginių zonoje neleidžiama prekiauti stipriaisiais alkoholiniais gėrimais ir stiklinėje taroje.

Esą šių sankcijų visiškai pakanka, todėl prašoma rengiamame alkoholio įstatyme ištaisyti punktą dėl prekybos svaigiaisiais gėrimais renginių metu.

"Sveiko proto iniciatyva"

Elektroninė peticija sukurta vos prieš porą dienų. Viliamasi, kad gyventojų šauksmą išgirs seimūnai, Vyriausybė.

"Kiek galima kęsti tokias nesąmones šalyje? Jei patys nekovosime už savo teises, niekas kitas to už mus nepadarys", – širdo M.Rimkus.

Nors Klaipėdos patriotu prisistatantis vyras pats yra abstinentas, tokius draudimus laiko absurdiškais.

Švenčių be tradicinio alaus neįsivaizduojantiems klaipėdiečiams antrino Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

"Aš manau, kad tai – sveiko proto iniciatyva", – žodžių į vatą nevyniojo jis.

Anot A.Šulco, jeigu siūlomas įstatymo pataisas suprasime paraidžiui, tai vynas bus draudžiamas ir bažnyčioje, arba už pamaldas reikės susimokėti.

Draudimus prilygino fantazijoms

Vicemeras vaizdžiai apibūdino valdančiųjų norą išguiti alkoholį iš Jūros šventės.

"Negalima į situaciją žiūrėti taip radikaliai. Kas nors gali nužudyti žmogų, tai dėl to visus surakinkime grandinėmis arba iš visų atimkime peilius. Taip nesielgiama", – samprotavo jis.

Esą kariauti reikia su priklausomybių turinčiais, o ne laisvalaikiu bokalą alaus ar taurę vyno išgeriančiais žmonėmis.

Fantazijos surakinti rankas žmonėms, kurie nekelia visiškai jokio pavojaus, gali gimti galvose tik tų, kurie patys turi problemų.

"Tokie sprendimai juos varo lauk iš Lietuvos. Fantazijos surakinti rankas žmonėms, kurie nekelia visiškai jokio pavojaus, gali gimti galvose tik tų, kurie patys turi problemų. Ne veltui sakoma, kad labiausiai gėjus puola tie, kurie patys turi seksualinių problemų. Labai lietuviška", – kritikos negailėjo A.Šulcas.

Jis palygino 1992-aisiais vykusią Klaipėdos miesto 740 metų sukaktį su dabartiniais masiniais renginiais.

"Labai gerai atsimenu, kai sekmadienio rytą visa Teatro aikštė buvo nuklota stiklo šukėmis gerų penkių centimetrų sluoksniu. Vyravo tokia kultūra ir visiškai sovietinis mentalitetas. Jeigu šventė, tai daužykime stiklus husariškai. Bet įvyko evoliucija. Šiandien matome visai kitokį vaizdą", – įsitikinęs vicemeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tie kurie

Tie kurie portretas
neturi pinigų mėsai kovoja už vegetarizmą.Tokie pat skurdžiai(ar gobšai atiduodantys sutaupytus pinigus telefoniniams sukčiams) ar dėl kitų priežasčių negalintys gerti, negali sau leisti vartoti alkoholi.Tad juos labai piktina kai šventėse ar lauko kavinėse žmonės klegėdami ir bendraudami vartoja alų.Reikia uždrausti.

Sakot ,,piestu.."

Sakot ,,piestu.." portretas
tai gal ten ne =mon4s buvo o arkliai?

PETICIJA

PETICIJA portretas
PETICIJĄ GALIMA RASTI ČIA http://www.peticijos.lt/visos/72389
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių