Žolyne įrengė „apartamentus“

Uostamiesčio centre benamiai surentė būstą po atviru dangumi. Į žaliąją erdvę jie pritempė baldų, rūbų, įvairiausių kitų daiktų. Teritorijoje asocialūs asmenys net atskyrė miegamojo, virtuvės ir poilsio zonas.

Uostamiesčio centre benamiai surentė būstą po atviru dangumi. Į žaliąją erdvę jie pritempė baldų, rūbų, įvairiausių kitų daiktų. Teritorijoje asocialūs asmenys net atskyrė miegamojo, virtuvės ir poilsio zonas.

Vaizdas atėmė žadą

Benamių buveinę po atviru dangumi Tilžės gatvėje aptiko Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai. Jie šį mėnesį intensyviai atlieka patikrinimus, kaip laikomasi Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių.

"Darbuotojai neteko žado. Niekas nė nepagalvotų, kad miesto centre gali dėtis tokie dalykai. Išvydome tai, ko tikrai nesame matę", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Sklype, kurio adresas – Tilžės g. 52F, asocialūs asmenys įsirengė tikrus namus. Į viešąją erdvę pritempta baldų, knygų, atliekų, antklodžių, padėta ir maisto.

Pasak kontrolierių, atskirtos ir erdvės. Vienoje vietoje įrengti miegamieji, kitoje – virtuvė ir valgomasis. Pastarajame sukrauta daug maisto – įvairių konservų.

Visur išdėlioti drabužiai, kurie skirti įvairiems metų laikams: "Matyt, spintos dar nespėjo atsinešti. Būtų susidėję. Šiaip šiame sklype yra visko, ko reikia gyvenimui", – tvirtino vedėja.

Apsistojo jau seniai

Namus po atviru dangumi atradę kontrolieriai čia įsikūrusių gyventojų nesutiko.

"Tuo momentu nebuvo. Negalėjome paklausti, kiek laiko jie čia yra įsikūrę. Tačiau panašu, kad jau seniai", – svarstė K.Vintilaitė.

Vedėja stebėjosi, kad apie tokią vietą miesto centre nepranešė gyventojai. Šalia būsto po atviru dangumi yra įsikūrusi viena įmonė, netoliese – "Ąžuolyno" gimnazija.

"Keista, kad kaimynai buvo abejingi, toleravo ir nepranešė apie šią situaciją", – stebėjosi vedėja.

Sklypas, kuriame benamiai įsirengė "apartamentus", priklauso savivaldybei. Kontrolieriai surašė patikrinimo aktą. Pagal Miesto tvarkymo ir švaros taisykles, kaupti atliekas viešosiose erdvėse yra draudžiama.

Dar kartą teritorija bus tikrinama su ugniagesiais. Baiminamasi, kad benamiai nesukeltų gaisro, nors laužaviečių nebuvo rasta.

"Apie tą vietą nežinojo ir ugniagesiai. Turime sąrašą teritorijų, pastatų, kuriuos šie nuolat tikrina", – komentavo vedėja.

Bandys surasti gyventojus

Apie situaciją bus informuotas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius. Bus prašoma skirti lėšų teritorijai sutvarkyti.

"Bandysime rasti gyventojus, kad šie susirinktų jiems reikalingus daiktus. Teritoriją reikės išvalyti. Į pagalbą, manau, teks pasitelkti sunkiąją techniką", – teigė vedėja.

Po šio patikrinimo bus siekiama į Miesto tvarkymo ir švaros taisykles įtraukti punktą, kuriuo benamiams būtų draudžiama įsirengti gyvenamąsias vietas viešosiose erdvėse. Minėtų taisyklių pakeitimai yra ruošiami.

Dar vieną benamių susibūrimo vietą kontrolieriai aptiko Kalnupės gatvėje esančiuose apgriuvusiuose garažuose. Čia taip pat sunešta daug įvairių atliekų.

Tačiau, pasak K.Vintilaitės, garažai turi savininkus. Pastarieji bus kviečiami ir įpareigoti sutvarkyti savo turtą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To-RK

To-RK portretas
Jeigu nori gauni atlyginimą tai turi ir kažką dirbti,o ne tik kabinete sėdėti ir laukti kol ateis kažkas ir parodys kad ten ir ten netvarka,o tu po mėnesio sudarysi komisiją šiam reikalui spresti.Beto kaip matosi nuotraukoje tikrai ne benamiai ant kupros gelžbetonio blokus į tą vietą sutempė,jie tik pasinaudojo šia dievo užmiršta vieta kur kažkas jau seniau pradėjo štabeliuoti statybines atliekas.

Tikrai

Tikrai  portretas
Kai prašė viena šeima, kuri Klaipėdos krašte jau du šimtmečius įsikūrę ir protėvių kapai čia, savo žemių, pasakė, nebėra. ....Nesąžiningiems taip ir reikia . Ko stebėtis, kad masiškai emigruoja geri darbuotojai.

Na,va

Na,va  portretas
Būtumėt atidavę sklypą kokiai prūsų šeimai, ale ne pavydėjo, sau susigrobė. ....Dabar džiaukitės rezultatais.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

  • Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena
    Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena

    Trečiadienio vakarą, prieš 19 val., Gargžduose nerimo įvarė staiga miesto centre ėmusi kaukti sirena. ...

  • Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?
    Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?

    Gyventojai jau vis aktyviau važinėja dviračiais ar paspirtukais, į kuriuos kėsinasi vagišiai. Jų grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, be priežiūros palikti, neretai ir brangiai kainuojantys dviračiai. Pareigūnai pataria ženklinti savo turt...

    1
  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    5
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

    2
  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    9
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    13
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
Daugiau straipsnių