Z.Satkauskaitė – naujų rekordų autorė

Nemoteriška jėga stebinanti klaipėdietė Zita Satkauskaitė, dar kartą šokiravo. Palangoje vykusiame šalies jėgos dvikovės čempionate ji pasiekė keturis Lietuvos rekordus.

Štangos grifas linko, kai „Herkaus“ sporto klubo trenerė tūpė su 160, 162 ir 172 kg metalo plokštėmis. Pirmuoju priėjimu stipruolė pakartojo sau priklausiusį rezultatą, o kitais dviem bandymais kalė naujus rekordus.

Gerai uostamiesčio universiteto studentė pasirodė pirmojoje – spaudimo nuo krūtinės – rungtyje. Tačiau aukščiausia pasekmė (100 kg) išliko nepakitusi. Z.Satkauskaitė įveikusi 80 ir 90 kg štangą, paprašė rekordinio – 102 kg svorio, bet balandį 23-ąjį gimtadienį švęsiančiai merginai nepavyko iškelti tokios štangos.

Dar du šalies rekordai klaipėdietei įrašyti už dviejų veiksmų sumas – 252 ir 262 kg.

„Neabejoju, kad rezultatai būtų buvę dar aukštesni, – sakė galiūnė, – jei ne varžybų išvakarėse vykusios prosenelio laidotuvės.“

Rezervų atletė jautė tupimo rungtyje.

„Galėjau prisėsti ir su dar 10 kg sunkesnę štangą“, – šypsojosi Vido Blekaičio į galiūnų rinktinę pakviesta, tačiau atsisakiusi Klaipėdos atstovė.

V.Blekaitis iš Birštono buvo geriausias tarp vyrų. Žiūrovai užgniaužę kvapą stebėjo, kaip stipruolis pritūpė su 400 kg štangą.

Sportininkė atviravo, kad nuo šios savaitės pradės ruoštis Europos kultūrizmo čempionatui, gegužės mėnesį vyksiančiam Kaune.


Šiame straipsnyje: Zita Satkauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių