Žuvienės virimo čempionate išvirta rekordiškai daug sriubos

Penktąjį jubiliejinį Žuvienės virimo čempionatą, šeštadienį vykusį Šilutėje, laimėjo šilutiškiai. Šio krašto liberalcentristų komandos išvirtą žuviene speciali komisija pripažino absoliučiai skaniausia.

Čempionate šįkart varžėsi net 46 komandos – beveik dvigubai daugiau nei pernai, kai komisijai buvo pateikta ragauti ir vertinti 26 rūšių žuvienės.

Šiųmečių komandų kulinariniais sugebėjimais buvo sužavėta ne tik komisija, kurios gretose buvo Arūnas Valinskas, Žilvinas Žvagulis, Henrikas Vaitiekūnas, bet ir žiūrovai. Jie turėjo unikalią galimybę ne tik paskanauti žuvienės, bet ir sočiai jos prisikirsti.

Čempionate buvo išvirta per 2 tūkst. litrų žuvienės ir žuvies sriubos. O renginio taisyklės tokios, jog visą žuvienę žiūrovams būtina išdalyti dykai, už ją negalima imti nė cento.

Tačiau tūkstančius žiūrovus į renginį priviliojo ne tik gardžiai kvepianti žuvis, bet ir daugybė atrakcijų.

Pamaloninę skrandį ir sielą, žmonės jau ėmė laukti kitų metų – šeštojo Žuvienės virimo čempionato.

„Tikimės, jog kitąmet jame dalyvaus ir nors viena komanda iš Klaipėdos, nes klaipėdiečiai iki šiol buvo pasyvūs. Priešingu atveju, mes, šilutiškiai, boikotuosime Jūros šventę“, - juokavo vienas Žuvienės virimo čempionato organizatorių Marijus Budraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių